Vágólapra másolva!
A nyilatkozó pilóták egyelőre burkoltan, de pesszimisták a jövőre bemutatkozó új F1-es autóval kapcsolatban, de hangsúlyozzák, hogy csak a valóságban derül ki, hogy milyenek is lesznek.

Lando Norris nemrég elárulta, szerinte nem olyan jó a Forma-1 2022-es szabályai szerint épülő autó, mint a jelenlegi, és az USA Nagydíj előtt nyilatkozó ellenfelei sem méltatták az új fejlesztést a szimulátorban megtett körök alapján. Azt viszont a Red Bull pilótái és Carlos Sainz is kiemelte, hogy a virtuális körök alapján nem lehet következtetéseket levonni.

Egyre több pilóta beszél arról, hogy nagyon más lesz jövőre az F1 Forrás: F1

„Rendben volt, csak egy kicsit lassabb, de végül is, először a pályán kell majd megnéznünk az igazi autót, aztán ahhoz kell igazítanunk a szimulátort is. Pillanatnyilag minden csak találgatás, úgyhogy nem is nagyon tulajdonítok neki jelentőséget” – nyilatkozta Max Verstappen az Autosportnak az ExxonMobil rendezvényén.

Sergio Pérez csatlakozott hozzá, szerinte is csak az első, valós autóval megtett körök után lehet a tapasztalatokról beszélni, de elismerte, hogy „nyilvánvalóan nagyon eltér a jelenlegi szabályoktól” és kijelentette, a mostani F1-es autókhoz fogható technológia talán soha többé nem lesz majd látható a sportágban.

„Ezek a legjobb autók, amiket valaha vezettünk vagy amiket bárki vezetett a történelem során, úgyhogy sajnos minden rossznak fog tűnni ezekhez az autókhoz képest, de remélem, hogy élvezetes lesz vezetni” – nyilatkozta a mexikói pilóta, aki attól is tart, hogy jövőre a szabályváltozás miatt széthúzódik a mezőny, és évekbe telhet, mire újra kiegyenlítődnek az erőviszonyok.

„Lehetséges, hogy a szabályok annyira szigorúak lesznek, hogy mindenki jól eltalálja majd [a helyes megoldásokat] és nagyon szoros lesz a verseny, de nem hiszem, hogy ez lesz. Viszont, a Forma-1-nek sok szempontból szüksége van a változásra, pénzügyileg is, úgyhogy várjuk ki, hogy mit hoznak az új szabályok.”

Teljesen más elven működik a jelenlegi autókhoz képest Forrás: F1

A Ferrarit erősítő Carlos Sainz már január-február óta gyakorol a szimulátorban az új autó modelljével és a gumitesztek eredményei alapján folyamatosan finomítják a terveket, de úgy vélte, mindenki számára „millió dolláros kérdés”, hogy kinek, hogy sikerül az új autó kifejlesztése, és az, hogy mennyire lesznek versenyképesek.

„Kezd kialakulni egy tendencia a paddockban, és minden versenyző arra az álláspontra jut, hogy ez eléggé távol áll attól, ahol most tartunk, és amilyen érzetet nyújt a mostani autó. Nagy változás lesz, és talán kezdjük ezt elfogadni és erről pletykálni anélkül, hogy bármit is elárulnánk, mert nem beszélhetek erről.”