Egy valami még mindig gondot okoz Alonsónak

Forma-1, Török Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine, crypto.com logo
??????????????ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 8: Fernando Alonso (14) of Alpine Team, drives during the practice session ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 8, 2021 in Istanbul, Turkey. The Formula One Grand Prix of Turkey will take place on October 10, 2021 at Intercity Istanbul Park. Serhat Cagdas / Anadolu Agency (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy érzi, szinte teljes mértékben visszaszokott a Forma-1-be két éves kihagyása után, van azonban valami, amire még mindig nem jött rá.

Nem volt zökkenőmentes a Forma-1-be két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso visszarázódása a királykategóriába. Erről nem utolsó sorban szezon előtti kerékpáros balesete tehetett, ám a kétszeres világbajnoknak az is időbe telt, mire felvette a tempót, és hozzászokott az új autójához. Elmondása szerint mostanra már 95%-ban kényelmesen érzi magát, van azonban egy dolog, amit még mindig nem értett meg.

Alonso fokozatosan vette fel ismét az F1 tempóját Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A 40 esztendős világbajnok az eddigi 16 versenyből 11-szer pontot szerzett, és bár az Alpine első győzelmét csapattársa, Esteban Ocon aratta, 12 ponttal és egy hellyel így is megelőzi a franciát az összetettben. Mindezt úgy, hogy a gumik még mindig gondot okoznak neki.

– nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. – Ha az ember másként készíti elő azokat a kivezető körön, vagy ha forgalomba kerül, a gumik másként kezdenek el viselkedni, amint elkezdi a gyorskört. Ezt még nem értettem meg teljesen, ezért azt mondanám, hogy 95%-nál tartok. Ettől eltekintve minden rendben."

Alonso szerint a hiányosságának részben a kihagyott két év az oka, amely során a Pirelli abroncsai folyamatosan fejlődtek, ő azonban ennek nem volt a részese. A másik pedig az Alpine kormányából ered, amellyel elmondása szerint még mindig nem érzi úgy az autó egyensúlyát, ahogyan szeretné, noha a Bakuban bevetett új szervo lényegesen javított a helyzeten.

A 2022-es autókkal reményei szerint minden hiányossága eltűnhet Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

„Azóta jobban érzem, de nem olyan, mintha a kezdetektől fogva részese lettem volna a fejlesztési folyamatnak. Egyszerűen csak alkalmazkodtam" – nyilatkozta, majd rátért arra, hogy mivel jövőre teljesen más abroncsok és autók érkeznek, és a 2022-es Alpine fejlesztésében már teljes mértékben közreműködött, ez javíthat a helyzetén.

„Remélhetőleg jövőre jobb lesz. Az autókat teljesen más lesz vezetni, talán az összes pilótának igazodnia kell a vezetési stílusával. Remélhetőleg ezt az előnyömre fordíthatom."