Társoldalunk:
Hírlevél

Egy valami még mindig gondot okoz Alonsónak

2021.10.17. 10:26

Fernando Alonso úgy érzi, szinte teljes mértékben visszaszokott a Forma-1-be két éves kihagyása után, van azonban valami, amire még mindig nem jött rá.

Nem volt zökkenőmentes a Forma-1-be két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso visszarázódása a királykategóriába. Erről nem utolsó sorban szezon előtti kerékpáros balesete tehetett, ám a kétszeres világbajnoknak az is időbe telt, mire felvette a tempót, és hozzászokott az új autójához. Elmondása szerint mostanra már 95%-ban kényelmesen érzi magát, van azonban egy dolog, amit még mindig nem értett meg.

Alonso fokozatosan vette fel ismét az F1 tempójátForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A 40 esztendős világbajnok az eddigi 16 versenyből 11-szer pontot szerzett, és bár az Alpine első győzelmét csapattársa, Esteban Ocon aratta, 12 ponttal és egy hellyel így is megelőzi a franciát az összetettben. Mindezt úgy, hogy a gumik még mindig gondot okoznak neki.

Nehéz megértenem, hogy honnan ered a gumik teljesítménye – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. – Ha az ember másként készíti elő azokat a kivezető körön, vagy ha forgalomba kerül, a gumik másként kezdenek el viselkedni, amint elkezdi a gyorskört. Ezt még nem értettem meg teljesen, ezért azt mondanám, hogy 95%-nál tartok. Ettől eltekintve minden rendben."

Alonso szerint a hiányosságának részben a kihagyott két év az oka, amely során a Pirelli abroncsai folyamatosan fejlődtek, ő azonban ennek nem volt a részese. A másik pedig az Alpine kormányából ered, amellyel elmondása szerint még mindig nem érzi úgy az autó egyensúlyát, ahogyan szeretné, noha a Bakuban bevetett új szervo lényegesen javított a helyzeten.

A 2022-es autókkal reményei szerint minden hiányossága eltűnhetForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

„Azóta jobban érzem, de nem olyan, mintha a kezdetektől fogva részese lettem volna a fejlesztési folyamatnak. Egyszerűen csak alkalmazkodtam" – nyilatkozta, majd rátért arra, hogy mivel jövőre teljesen más abroncsok és autók érkeznek, és a 2022-es Alpine fejlesztésében már teljes mértékben közreműködött, ez javíthat a helyzetén.

„Remélhetőleg jövőre jobb lesz. Az autókat teljesen más lesz vezetni, talán az összes pilótának igazodnia kell a vezetési stílusával. Remélhetőleg ezt az előnyömre fordíthatom."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK