Verstappen vagy Hamilton nyer? A csapatfőnökök válasza sem egyértelmű

Forma-1, Orosz Nagydíj, Red Bull, Max  Verstappen, Lewis Hamilton, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Andy Hone - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az F1-es csapatfőnökök között sincs egységes álláspont azzal kapcsolatban, hogy Max Verstappen megfoszthatja-e Lewis Hamiltont a trónjától vagy a hétszeres világbajnok idén is győzni tud.

Egyre izgalmasabb az idei F1-es világbajnokság, az egyéni értékelésben Max Verstappen hat ponttal vezet a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton előtt, de a nyári Brit Nagydíj óta inkább a Mercedes felé billen a mérleg nyelve, ezt jelzi az is, hogy a konstruktőri világbajnokságban elhúztak a Red Bulltól.

Verstappen és Hamilton szoros csatát vív Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Andy Hone

A csapatfőnökök között sincs egységes álláspont azzal kapcsolatban, hogy melyikük lehet a befutó, legalábbis a Török Nagydíj sajtótájékoztatóján úgy tűnt, ahány ellenfél, annyi vélemény körvonalazódik a leendő világbajnok kilétével kapcsolatban.

A Red Bullhoz kötődő Alpha Tauri csapatfőnöke,

Franz Tost kijelentette, ő „nyilvánvalóan” azt reméli, hogy egykori versenyzője, Verstappen fog győzni

és a Haast irányító Günther Steiner is „rövidre fogta”, ő szintén Verstappen sikerére számít. „Szerintem több pontja lesz a végén, ezért. Nem tudom, hogy miért, de a válasz Max.”

Steiner úgy vélte, nem a Red Bullt, hanem Verstappent kell majd legyőzni ahhoz, hogy Hamilton világbajnok lehessen, viszont Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke továbbra is úgy véli, hogy inkább Hamiltonra érdemes figyelni.

Akadt természetesen egy kör, amelynek tagjai udvariasan, de inkább kerülték a kérdést és nem akartak vagy nem tudtak állást foglalni. Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója úgy vélte, hogy „Maxtól egy kicsit jobb tempót láthatunk”, de ő is kiemelte, hogy nagyon szoros küzdelem várható egészen az utolsó versenyig.

Versenyről versenyre fordul a kocka Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Onur Coban

Az Aston Martin F1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer kiemelte, hogy Hamilton nagyon tapasztalt és tudja, hogyan kell világbajnokságot nyerni, Verstappen viszont igen gyors. Jost Capito, a Williams szintén rutinos vezére elismerte, ő annyira csak a saját csapatára koncentrál, hogy néha nem is tudja, hogy ki nyerte meg a nagydíjat, és nem igazán foglalkoztatja, hogy ki lesz a világbajnok.