Vágólapra másolva!
Csapatot, majd autógyárat vásárolt, sztárpilótát igazolt, majd gyár- és szélcsatorna építésbe kezdett Lawrence Stroll annak érdekében, hogy felvirágoztassa az Aston Martint. Elmondta, számára mit jelent ez.

Nagy fába vágta a fejszéjét Lawrence Stroll, aki pályafutása során elsősorban a divatvilágban és a luxusiparban ért el üzleti sikereket, napjainkban viszont fia, Lance Stroll pályafutását támogatva a Forma-1-ben és az autóiparban is óriási erőket mozgósít a győzelem érdekében. Megszerezte az egykori Racing Point-csapatot és megvásárolta a küszködő Aston Martin autógyárat is.

Nagy feladat rendbe tenni az Aston Martint Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Itt még nem állt meg, felduzzasztja a munkaerőt az élcsapatok létszámának szintjére, több rutinos szakembert is leigazolt, mentőövet dobott a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, elcsábította a McLaren volt vezérigazgatóját, Martin Whitmarsh-t és gyárépítésbe kezdett, ráadásul új szélcsatornát is tervez.

Stroll korábban elmondta, azt várja, hogy az Aston Martin a következő 4-5 év során világbajnok legyen, de az F1 hivatalos, Beyond the Grid című podcastjában már finomabb álláspontot fogalmazott meg.

„Nem, a világbajnoki címet nem kell megnyernie, de küzdenie és hajtania kell világbajnoki címekre. A győzelem a hab lenne a tortán, de képesnek kell lennie minden hétvégén arra, hogy győzzön. Minden üzlet kapcsán, amit valaha is működtettem, ez volt a helyzet. Szép eredménylistám van, minden téren győztem, amivel eddig foglalkoztam.”

„Nincs most semmi, ami közelebb lenne a szívemhez ennél a cégnél, de számomra a győzelem nem feltétlenül azt jelenti, hogy megnyerjük a világbajnokságot, hanem azt, hogy legyen egy győztes csapatunk, ami minden egyes hétvégén képes megnyerni a futamot.”

Általában már egy F1-es csapat felvállalása is szinte elképzelhetetlen szintű erőforrásokat kíván meg, Stroll ráadásul ezzel együtt az autógyárat is igyekszik nyereségessé tenni. Elismerte, ez már az ő szintjén is jelentős elköteleződést kíván meg.

Lawrence Stroll győztes csapatot akar építeni Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Többszáz millió fontot fektettünk eddig be. Ez hatalmas üzlet, 750-800 alkalmazottal és van az utcai autós oldal is, ahol még néhány ezren dolgoznak, így már extrém méretű vállalkozás. Persze, ez sport is, de a sport is üzlet, ahogy a foci is az meg a jégkorong is” – mondta.