Gasly egy gálameccsen lőtt gólt, Russell a magyar csapatot nézte meg

French pilot Pierre Gasly celebrates after scoring a goal during the charity "Heroes" football match between former Olympique de Marseille's players and Team Unicef, at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, on October 13, 2021. (Photo by Nicolas TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Két Forma-1-es pilóta életében is szerepet játszott a labdarúgás ezen a héten: szerdán Pierre Gasly vett részt és lőtt gólt egy jótékonysági gálameccsen, George Russell pedig az Anglia–Magyarország világbajnoki selejtezőre látogatott ki egy nappal korábban.

Ezen a héten nem rendeznek F1-es futamot, így a mezőny tagjainak van idejük kikapcsolódni és feltöltődni. Sokan azonban akkor sem szakadnak el a sporttól, amikor nem a versenyzéssel, illetve az ahhoz kapcsolódó tevékenységekkel foglalkoznak, és ez Pierre Gaslyval, illetve George Russell-lel sem történt másként. Előbbi játékosként, utóbbi nézőként vett részt egy futballmérkőzésen, ráadásul a brit pilóta hazája magyarok elleni összecsapását tekintette meg.

Gasly gólja

Szerdán este rendeztek egy jótékonysági gálameccset, amin az Olympique Marseille egykori nagyságai csaptak össze egy részben szintén korábbi futballistákból, részben egyéb területről ismert hírességekből összeállított együttes ellen, ami az UNICEF jótékonysági szervezetet képviselte.

Utóbbi csapatba kapott meghívást az Alpha Tauri versenyzője.

A labdarúgók közül a karrierje nagy részét a Chelsea-ben töltő Didier Drogba volt a legismertebb név, de több világbajnok is ott volt a két kezdőcsapatban. Gasly mellett a rapper Jul, a háromszoros olimpiai bajnok cselgáncsozó Teddy Riner, a már visszavonult négyszeres NBA-bajnok Tony Parker, valamint az énekes Matt Pokora képviseltette az egyéb szakmákat.

A francia pilóta csapata 1–0-s hátrányban volt, amikor a 12. percben gólt szerzett, együttese pedig az ő jó játékának is köszönhetően 2–1-es előnyben volt az első félidő után. A meccset azonban végül az ellenfél nyerte 7–4-re, ami pedig ennél is fontosabb, hogy a bevételt az UNICEF és Drogba alapítványa kapja meg.

Nem Gasly volt az egyetlen, aki a héten futballmérkőzésen járt, igaz, Russell csupán nézőként látogatott ki a stadionba. Az összecsapásnak viszont sokkal nagyobb tétje volt, hiszen a Williams versenyzője az Anglia–Magyarország világbajnoki selejtezőt tekintette meg a Wembley-ben. Mint ismert, a találkozó végül 1–1-es döntetlennel zárult.

– írta ki a közösségi oldalaira már a lefújás után, utalva egyrészt saját F1-es szereplésére, másrészt arra, hogy a hazaiak előzetesen magabiztos győzelmet vártak.

Russell a helyszínen tekintette meg a döntetlenre végződő mérkőzést

Russell szerencsére ép bőrrel megúszta az estét, ami normális esetben nem lenne hírértékű, de honfitársa, Lando Norris korábban nagyon pórul járt, ráadásul ugyanazon a helyszínen. A McLaren pilótája még az angolok Olaszország elleni Európa-bajnoki döntőjére látogatott ki, és a meccs után a parkolóban kirabolták, a történtek pedig megrázták a 21 éves versenyzőt.