Vágólapra másolva!
Egyre kiélezettebb az idei F1-es világbajnokság, de a trófeára hajtó Max Verstappen és Lewis Hamilton is tagadja, hogy nyomasztaná őket az esélyesség terhe. David Coulthard viszont úgy véli, Hamilton hibái megmutatják, hogy igenis teher alatt versenyez.

Max Verstappen hatpontos előnnyel várhatja a szezon utolsó hat F1-es nagydíjhétvégéjét, de a Mercedes javuló versenyképessége miatt Lewis Hamiltonnak is minden esélye megvan arra, hogy nyolcadszor is világbajnok legyen. Egyelőre viszont hátrányban van, a Török Nagydíjon is érződött, hogy mindent megpróbál a minél jobb eredmény elérése érdekében.

Tagadja, hogy nyomás alatt állna Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

Hamilton átmenetileg a 3. helyre is esélyes volt, végül csak az 5. lett egy kedvezőtlen taktikai húzás miatt, majd frusztráltnak tűnt a rádión is, ennek ellenére tagadta, hogy feszült lenne a vb-címért zajló csata miatt. „Nem érzek nyomást, nagyon laza vagyok – nyilatkozta. – Nem szeretek pontokat veszteni, de ez van. Minden tőlem telhetőt megtettem ezen a hétvégén” – jelentette ki.

A Red Bullnál arra gyanakodnak, hogy a Brit Nagydíjra a Mercedes kitalált valamit az erőforrás terén,

az FIA-nál is kérdezősködtek, de nem jártak sikerrel. Silverstone óta Hamilton csak kétszer, Valtteri Bottas sikerével együtt a Mercedes összesen háromszor győzött, mégis úgy tűnik, hogy az utóbbi versenyeken jobb a tempójuk a Red Bullnál.

„Nem csináltunk semmit az autóval, ezért nem igazán tudom, miért ez a helyzet, szerintem a két pálya egy kicsit jobban kedvezett nekünk, de az autó jól viselkedett, az egész hétvégén remek volt. Valtteri is remek munkát végzett és remélhetőleg,

Hamilton és a Mercedes igyekezetét jelzi, hogy a brit pilóta a szokásától eltérően ismét szimulátorozni ment a Török Nagydíj után. Egykori ellenfele, a Channel 4 szakértőjeként dolgozó David Coulthard szerint hiába mondja, Hamilton sem tudja magát függetleníteni a rá nehezedő nyomástól, ezért is hibázik idén olyan sokat.

Akár a világbajnoki címet is jelentheti Hamilton számára, hogy az imolai hibája után leállították a futamot Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Feltűnően sok apró balesetbe keveredik, de megússza ezeket – mondta. – Imolában kifutott a kavicságyba, koccant a fallal, de vissza tudott tolatni, és volt még sok más is, legutóbb Oroszországban, amikor nekiment a bokszutca falának, de minimális sérülés érte csak az autóját. Ez megkapó, nem nagyon látni, hogy elveszti a fonalat, de a sok kis incidens megmutatja, hogy nyomás alatt van.”