Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen figyelmeztet: ennyi nem lesz elég a Mercedes ellen

2021.10.11. 18:52

Még ha finoman is, de mintha megkongatta volna a vészharangot Max Verstappen a Török Nagydíj után, aki szerint hiába jöttek ki jól az isztambuli versenyből, a folytatásban javulniuk kell, ha le akarják győzni a Mercedest.

Annak ellenére, hogy sikerült visszavennie a vezetést a pontversenyben és hat pontos előnybe kerülni Lewis Hamilton előtt, Max Verstappen arra sürgeti a csapatát, hogy javuljanak a teljesítmény terén, mert szerinte a Mercedes egyértelműen gyorsabb lett az utóbbi időben, és ha ők nem lépnek előre, nem fognak tudni a szezon végéig harcban maradni a világbajnoki címért.

Verstappen megkongatta a vészharangot?Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Elégedettek vagyunk a hétvégi teljesítményünkkel. Pénteken nem voltunk jók, de elégedettek vagyunk a felzárkózással. Péntek éjjel Sébastien Buemi (a Red Bull szimulátor pilótája - a szerk.) órákat töltött a szimulátorban, a szombatra elvégzett változtatások pedig működtek" – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak arra utalva, hogy a pénteki szenvedés után sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez.

Verstappen ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem dőlhetnek hátra, mert a Mercedes tempót talált az autójával.

„Egyértelműen gyorsabbak voltak nálunk ezen a hétvégén. Egyszerűen nem raktuk össze a dolgokat, és vizes pályán is ők voltak fölényben. Természetesen ki kell elemeznünk, hogy miért nem voltunk versenyképesek itt. Egyértelműen úgy gondolom, hogy egy kicsit előreléptek" – nyilatkozta a vb-pontverseny éllovasa.

Vizes pályán sem tudott mit kezdeni BottasszalForrás: AFP/Umit Bektas

A holland versenyző úgy vélte, csapatként „remek eredményt" értek el a Török Nagydíjon, viszont nem lehet nyugodt annak ellenére sem, hogy átvette a vezetést az összetettben. Tempót kell találnunk, mert a hat pont az semmi. Bárcsak gyorsabb lettem volna. Így kemény lesz – utalt a hátralevő hat futamra, majd elmondta, nekik is gyorsulniuk kell ahhoz, hogy a Mercedes ne nyerje meg a világbajnoki címet már az utolsó verseny előtt. – Az elmúlt néhány versenyen gyorsabbá váltak, de nem fogjuk feladni, és a következő futamok remélhetőleg jobbak lesznek a számunkra. Egy kicsit előre kell lépnünk ahhoz, hogy a szezon végéig harcban legyünk a bajnoki címért."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK