Társoldalunk:
Hírlevél

Három éve nem ad inni Räikkönennek a csapata - videó

2021.10.12. 06:12

Mulatságos jelenetek zajlottak le Kimi Räikkönen és versenymérnöke között a Török Nagydíj hétvégéjén, de az elhangzottak azt mutatják, hogy az Alfa Romeónál komoly hiányosságok vannak.

Többször is bírálta már versenymérnöke és csapattársai munkáját Kimi Räikkönen a rádióforgalmazásban, de visszatérő elem az, hogy képtelenek rendesen bekötni a kulacsát, ami egy F1-es autó fizikailag megterhelő vezetése során nagyon fontos a versenyző számára.

Ezzel már a Ferrarinál is akadt gond, a rendkívül forró 2018-as Magyar Nagydíjon elfelejtették csatlakoztatni a szívószálat a kulacshoz, ezért Räikkönen kénytelen volt folyadék nélkül teljesíteni a távot. Később kiderült, nem csupán az olasz istállónál követnek el ilyen szarvashibát.

Olyannyira, hogy a hétvégi Török Nagydíj már a harmadik alkalom volt, hogy Räikkönennek gondja akadt az Alfa Romeo rendszerével, amelynek az lenne a feladata, hogy ellássa őt folyadékkal. A 2020-as Belga Nagydíjon arra panaszkodott, hogy az itala a jobb lábára folyik.

Idén Monacóban a leintés után nyugtázta rezignált hangon, hogy rosszul szerelték össze a rendszert, ezért már a felvezető körön kilazult a szívószála, és beszorult a háta mögé. „Nem értem, hogy miért olyan nehéz rendesen összerakni” – morgott a levezető körön.

Úgy tűnik, még ez sem volt elég, a Török Nagydíj szabadedzésén Räikkönen ismét arra panaszkodott, hogy erősen szivárog az itatóberendezés, ezért a folyadék bekerül a cipőjébe. Ezúttal szerencséje volt, mert az etap végén kimehetett a bokszba és nem kellett szomjan teljesítenie egy egész versenyt.

Räikkönen és Giovinazzi egymás után vadászta le az ellenfeleket, ezúttal Daniel Ricciardót

Nem ez volt az egyetlen nézeteltérés a hétvégén Räikkönen és a csapat között, az Alfa Romeónál a futam során arra kérték Antonio Giovinazzit, hogy engedje el a finn pilótát, ő ehelyett inkább fokozta a tempót, de Räikkönen az utolsó körben így is arra utalt a mérnökének, hogy megelőzhette volna a 10. helyen egy pontot szerző Esteban Ocont, ha Giovinazzi nem akadályozza őt.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK