Hamiltonnak sikerülhet, ami eddig még senkinek sem? - a Török GP rajtrácsa

Forma-1, Török Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Lance Stroll, Aston Martin, Cunoda Juki, Alpha Tauri
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 09: Lewis Hamilton of Mercedes competes during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 09, 2021 in Istanbul, Turkey. The Formula One Grand Prix of Turkey will take place on October 10, 2021 at Intercity Istanbul Park. Serhat Cagdas / Anadolu Agency (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton mellett még két pilótát soroltak hátra a Török Nagydíj rajtrácsán, így összesen három helyen változi a rajtsorrend az időmérőhöz képest. Az első helyet megszerző hétszeres világbajnok tíz helyet kapott, mivel nála csak belső égésű motort cseréltek, Carlos Sainz és az időmérőn gyengén szereplő Daniel Ricciardo autójában azonban minden erőforrás-elemet kicseréltek, így ők a mezőny végéről rajtolnak. A Ferrari pilótája indul előrébb, mert nála előbb bejelentette a csapat a már a hétvége előtt eltervezett, az új fejlesztésű hibrid rendszer miatt szükségszerű cserét.

A hétszeres világbajnok felzárkózási esélyeivel kapcsolatban még sok a kérdőjel, de a Mercedses tempója alapján akár arra is lehet esélye, hogy harcba szálljon a futamgyőzelemért. Amennyiben pedig nyerni tudna, ő lenne az első, aki az első tízen kívülről rajtolva nyeri meg a Török Nagydíjat, miután korábban senki sem győzött Isztambulban a hatodik rajtkockánál hátrébbról rajtolva. Nem mellesleg ezt a tettet is Hamilton hajtotta végre a tavalyi versenyen.

A Török Nagydíj rajtrácsa

#VersenyzőCsapat
1.BottasMercedes
2.VerstappenRed Bull
3.LeclercFerrari
4.GaslyAlpha Tauri
5.AlonsoAlpine
6.PérezRed Bull
7.NorrisMcLaren
8.StrollAston Martin
9.Cunoda Alpha Tauri
10.Vettel Aston Martin
11.Hamilton* Mercedes
12.OconAlpine
13.RussellWilliams
14.SchumacherHaas
15.Latifi Williams
16.Givinazzi Alfa Romeo
17.RäikkönenAlfa Romeo
18.Mazepin Haas
19.Sainz**Ferrari
20.Ricciardo**McLaren

*: 10 helyes rajtbüntetés motorcsere miatt

**: a rajtrács végéről indul, mivel több erőforráselemből is túllépte a megengedett limitet