Társoldalunk:
Hírlevél

Egyensúlyát keresi a Red Bull, Verstappen javulást sürget

2021.10.08. 17:15

A csapatnál még nem jöttek rá annak okára, miért voltak lassúk a Török Nagydíj első edzésnapján és miért küszködtek az autóval. Verstappen nem érzett javulást a gyakorlás során.

Az első edzésnap után a Mercedes áll a legkedvezőbb helyzetben Törökországban, már ami a pályán mutatott formát illeti. Lewis Hamilton több mint fél másodpercet vert a Red Bull pilótáira a mérvadó délutáni gyakorláson, jóllehet, Max Verstappen időt vesztett az első kanyar kiszélesítésével.

Egyetlen hiba miatt még nem illene gyengének bélyegezni a csapat teljesítményét, de a holland egész nap küszködött az autóval, többször jelentette rádión, hogy furcsának érzi a viselkedését. A leintés után elismerte, hogy azóta sem javult a helyzet.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Nem igazán – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Kipróbáltunk néhány változtatást az első edzéshez képest, de már az első edzés sem ment fényesen. Még keressük az irányt. Ezekről az autókról nincs sok korábbi adatunk, hosszúnak ígérkezik az este, hogy javuljunk. Nem volt jó napunk." Az adathiánnyal arra utalt, hogy a török pályán utoljára 2011-ben járt a Forma-1 normális tapadási viszonyok közt, hiszen tavaly a friss aszfaltréteg borzasztóan csúszott, utána pedig eső érkezett.

Remélem, javulni fogunk, mert így nem lesz jó.

„Meglátjuk, mit tudunk tenni holnapig."

A hétvégén a Honda tiszteletére különleges festést választó csapatot annyi jó hír mindenképp érte, hogy Hamiltonnál végrehajtották a rebesgetett motorcserét, ezért jelen állás szerint tíz rajthelyes büntetésben részesül az időmérő után.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

„Az autó egyensúlya még zavaros. Max beállításai még nincsenek a megfelelő tartományban" – erősítette meg Christian Horner csapatfőnök is. – Hosszú estéje lesz az itt, illetve a Milton Keynes-ben dolgozóknak is."

Próbálunk rájönni a probléma okára, hogy miért nem jó az autó, miért nem muzsikál megfelelően.

Horner rámutatott, hogy a szélirány változásai csak fokozták a nehézségeket, ráadásul az előrejelzés szerint élénkülni fog a légmozgás.

A Red Bullok a 4-5. helyen zárták a pénteki napot, kivételesen Sergio Pérez végzett előrébb. „Nehéz feladatot jelentett a mai péntek. A Mercedes erősnek látszik, de holnapra remélhetőleg faragunk néhány tizedmásodpercet a hátrányunkból és harcban leszünk [a pole-ért]" – mondta a mexikói pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK