Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc: A Ferrari nem örülhet túlságosan

2021.10.08. 18:05

A pénteki edzésnapot másodikként záró versenyző szerint csapata ugyan jelenleg jól áll, de úgy érzi, a Mercedes és a Red Bull tarsolyában sok van még és visszaelőzheti őket. Carlos Sainz úgy látja, csapattársa a dobogóért harcolhat a futamon.

A Ferrari biztatóan kezdte a Török Nagydíjat: pénteken csak Lewis Hamilton futott jobb köridőt Charles Leclercnél, aki maga mögé utasította Valtteri Bottast és a Red Bullokat. A fiatal versenyző elismerte, valóban jól állnak, de óva intett a túlzott elvárásoktól a hétvége további részére.

Egész nap jónak éreztem az autót, de nem szabad elragadtatni magunkat, mert úgy érzem, az élcsapatok többet fognak mutatni. – figyelmeztetett.

„Nagyobb benzinmennyiséggel is jónak néz ki a helyzet. Jelenleg minden pozitív, de még csak péntek van. Keményen akarok dolgozni az autó finomhangolásán és egy tökéletes időmérőn holnap."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ozan Kose

Hamiltonra ugyan hátrasorolás vár az időmérőt követően, de a tempója alapján akár onnan is visszaelőzheti a Ferrarit. A Red Bullok az autó egyensúlyával küzdöttek, amit ha megoldanak, jó eséllyel szintén képesek lesznek az erősorrendnek megfelelő pozícióba kerülni és hátrébb taszítani Leclerc-t.

A másik vörös autót vezető Carlos Sainz azonban így is úgy fogalmazott, hogy csapattársa a dobogóért fog harcolni a futamon.

Kicsit fáj a szíve ettől, mert hiába a jó tempó, ő maga csak a mezőny végéről indulhat majd, mert a Ferrari most szereli be neki az új specifikációjú erőforrást.

„A megszokotthoz képest teljesen más volt a hozzáállásunk a hétvégéhez – közölte. – Csak néhány kört tettem meg kevés benzinnel, hogy ráérezzek így a kocsira, az edzés 99%-ában több benzinnel vezettem. Felmértük a gumikopást, kipróbáltunk többféle beállítást, hogy megoldást találjunk a problémára az első gumikkal. Azok jelentik a szűk keresztmetszetet ezen a pályán."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Kísérleteznünk kellett, hogy megnézzük, meg tudjuk-e oldani az általános problémáinkat, és magam is kísérletként tekintek erre a hétvégére."

Látva Charles teljesítményét kevés benzinnel és hogy a dobogóért harcolhat, kicsit bánom, hogy én nem harcolhatok majd ennyire elöl.

„Ez kicsit lehangol, az autó hétvégi teljesítményét látva jó lett volna előkelőbb pozíciókért harcolni."

Sainznak tehát a mezőny végéről felzárkózásban kell bíznia, de amikor legutoljára erre kényszerült, némi szerencsével dobogóra állhatott: két éve a Brazil Nagydíjon a 20. helyről indulva 3. lett.

Más körülmények közt, de a Ferrari tavaly is versenyképes volt Isztambulban, akkor a 3-4. helyet szerezték meg a versenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK