Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappent nem nyomja az esélyesség terhe, csak élvezi a versenyzést

2021.10.07. 14:20

A Red Bull színeiben a világbajnoki címre hajtó Max Verstappen kijelentette, akkor sem lesz elkeseredve, ha végül Lewis Hamilton lesz a végső győztes, de csapatával mindent megtesznek a siker érdekében.

Az idei utolsó harmadában jár az F1-es világbajnokság, Lewis Hamilton és Max Verstappen között mindössze 5 pontnyi a különbség, így lényegében bármelyikük megnyerheti az idei bajnoki címet. Hamilton korábban célzott arra, hogy Verstappent kezdi nyomni az esélyesség terhe, a holland pilóta azonban visszautasította ezt.

Verstappent nem lehet kizökkenteniForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A téma a Török Nagydíj előtti sajtótájékoztatón is felmerült, de Verstappen ismét eltolta magától az ügyet, és kijelentette, az eredménytől függetlenül sikeresnek tartja az idei szezont és boldog azért, mert a versenyzéssel foglalkozhat.

Mindig a legjobb teljesítményre törekszem és tudom, hogy a csapat is mindent megtesz.” „Ha ez az év végén az 1. helyet jelenti, az természetesen csodálatos eredmény, és ezért dolgozunk, nem igaz? Viszont, ha még akkor is nagyszerű szezonunk van, ha csak a 2. helyezettek leszünk. Végtére is, ez nem igazán változtatja meg az életemet. Élvezem, amit csinálok, és ez is nagyon fontos, úgyhogy nekem tényleg nincs sok gondom.”

Verstappen a pályafutása során először küzdhet a világbajnoki címért, az eredménytől függetlenül valóban ez az eddigi legsikeresebb szezonja az F1-ben. A holland fiatal és a Red Bull lehet 2014 óta az első, akik legyőzik a Mercedest, de ő ennek sem tulajdonít nagy jelentőséget.

Nem érdemes túlságosan feszültnek lenni emiatt. Tudom, hogy a csapatom a lehető legjobban dolgozik, nem? Ők is azt várják, hogy ebből a lehető legtöbbet hozzam ki. Teljesen elkötelezettek vagyunk amellett, hogy sikeresek legyünk együtt, de nem lehet kikényszeríteni dolgokat, keményen kell dolgoznunk, és a szezon végén kiderül, hogy ez hova juttat minket.”

A hétvégén fehér autóval indul - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull a hétvégén a megszokott kék szín helyett a Honda tiszteletére fehér autókkal áll rajthoz, és a csapat, valamint a motorgyártó azt is bejelentette, hogy a következő évtől is folytatják az együttműködést annak ellenére, hogy a Honda távozik a Forma-1-ből, de továbbra is segítik majd a Red Bull új motorgyárának működését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK