Hamilton ködösít a büntetésről, Verstappen nem foglalkozik vele

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Török Nagydíj
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 7: Formula 1 pilot of Mercedes team, Lewis Hamilton speaks to media ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 07, 2021 in Istanbul, Turkey. The Formula One Grand Prix of Turkey will take place on October 10, 2021 at Intercity Istanbul Park. Onur Coban / Anadolu Agency (Photo by ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Török Nagydíj előtt elmondta, egyelőre nem számít motorcsere miatti büntetésre, Max Verstappen pedig hozzátette, őt nem befolyásolja az, hogy ellenfele honnan rajtol.

Az esélyesség terhe, és annak kezelése volt az isztambuli FIA-sajtótájékoztató egyik központi eleme, az első világbajnoki címére hajtó Max Verstappen elmondta, ő már az eddigi sikereivel is elégedett az idei év során, Lewis Hamilton pedig úgy vélte, neki a divatvilág és a versenyzéstől való elszakadás segít formában maradni, és a holland pilótához hasonlóan élvezni akarja a küzdelmet.

Hamilton éllovasként érkezett a Török Nagydíjra Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Onur Coban

„Nem az a kérdés, hogy figyelmen kívül lehet-e hagyni, mert ez jelen van, inkább az a helyzet, hogy meg kell érteni, hogy milyen lesz – mondta a nyomással kapcsolatban. – Annyit lehet csak tenni, hogy a lehető legjobban fel kell készülni, 100 százalékot nyújtani, és akkor nem kell ilyen dolgok miatt aggódni. A múltban sok hullámhegyet és hullámvölgyet is megéltem, de csodálatos időszak volt.”

„Utána, végül is, ki kell menni és élvezni kell [a versenyzést]. Ez eddig rendkívül magával ragadó szezon, két csapat fej-fej mellett halad, ami csodálatos. Persze, az ember győzni akar, de meg kell tanulni, hogy ez ne előzhessen meg minden mást az életben.”

Hamilton 2 pontnyi előnnyel készülhet a Török Nagydíjra, de egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben neki is szüksége lesz egy negyedik erőforrásra. Ezt csak úgy szerelhetik be az autójába, ha elfogadják, hogy a mezőny végéről kell indulniuk, ezt Verstappen az Orosz Nagydíjon egy 2. hellyel már lényegében semlegesítette, Hamilton esetében ez a feladat még vár rá.

Toto Wolff csapatfőnök a héten hangsúlyozta, hogy nem kockáztathatnak kiesést a büntetés elkerülése érdekében,

Hamilton viszont Isztambulban azt mondta, ő még számít a meglévő két erőforrására. „Megvan még a kettes és a hármas – mondta. – Pillanatnyilag nem számítok arra, hogy újat kell beszerelnünk, de ez változhat” – hagyta nyitva a kérdést.

Verstappen a saját versenyét futja, nem foglalkozik Hamilton esetleges büntetésével Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Onur Coban

Ellenfele, Verstappen számára előnyös lehet, ha a brit pilóta a mezőny végére kerül, igaz, Valtteri Bottas az Olasz Nagydíjon a 3. helyre jött fel a mezőny végéről, ő maga pedig a verseny végén érkező esőt kihasználva a 2. lett Szocsiban. A Sky Sportsnak kijelentette, inkább nem foglalkozik a körülményekkel.

„Végtére is, nem tudom irányítani azt, hogy mit csinálnak, fontosabb az, hogy magunkra összpontosítsunk, aztán próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni és a legtöbb pontot szerezni minden egyes hétvégén. Természetesen most is ezt próbálom majd tenni.”