Helyettesítik a biztonsági autó sofőrjét és a főorvost a Török Nagydíj előtt

Forma-1, Alan van der Merwe, Ian Roberts, Mexikói Nagydíj 2019
(FILES) In this file photo taken on October 25, 2019 South African Formula One medical car driver Alan Van Der Merwe (L) and British medical car doctor Ian Roberts pose for pictures during the free practice sessions of the Formula One Mexican Grand Prix at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City . (Photo by Pedro PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén nem Alan van der Merwe vezeti az F1-es orvosi autót és leváltották a világbajnokság főorvosát, Dr. Ian Robertset is, mindketten koronavírus fertőzés miatt kénytelenek otthon maradni.

Kénytelen kihagyni a Török Nagydíjat az F1-es orvosi autó pilótája, Alan van der Merwe és társa, a sportág főorvosa, Dr. Ian Roberts, mert még az utazás előtt pozitív lett a koronavírus tesztjük, ezért otthon kellett maradniuk. Mindketten nagyra becsült tagjai a paddocknak, egyebek mellett ők mentették meg Romain Grosjeant is a horrorisztikus bahreini bukása után.

Alan van der Merwe és Dr. Ian Roberts Forrás: AFP/Pedro Pardo

Alan van der Merwe 2009 óta összesen 247 nagydíjon vezette az orvosi autót, ezzel csak Lewis Hamilton (265) és a biztonsági autót vezető Bernd Mayländer (355) áll előtte a nem hivatalos örökranglistán a megszakítás nélkül teljesített versenyek száma terén.

A pilóta a Twitteren köszönetet mondott az érte aggódóknak.

„Jól vagyok és a lehető legtöbbet ki fogom hozni a szabad hétvégémből. Ez a második alkalom, hogy COVID-os lettem, örömmel számolok be arról, hogy másodszor sokkal enyhébb. Köszönet az emberi immunrendszer csodájának! Mindenkinek jó szórakozást nagydíjhoz!” – írta a közösségi oldalon.

A rutinos páros helyettesítésére az FIA a Formula-E biztonsági autóját vezető Bruno Correiát és szintén az elektromos világbajnokság főorvosát, Dr. Bruno Franceschinit hívta be. Correia 43 esztendős, a sorozat 2014-es létrehozása óta betölti a tisztségét,

eredetileg BMW i8-at, majd Mini Electric Pacesettert vezetett.

A neve a túraautózást kedvelők számára is ismerős lehet, hiszen korábban az FIA túraautó-világbajnokság (WTCC) és a European Touring Car Cup (ETCC) biztonsági autóját bízták rá, autóversenyzőként a portugál Formula Ford sorozatban, valamint a spanyol Formula Renault-ban is indult.

Correia a Formula E-ből érkezik Forrás: Adam Warner/LAT Photographic/Formula E

Az F1-es biztonsági autót ezúttal is Bernd Mayländer vezeti, a Török Nagydíjon Aston Martin Vantage-ek és Aston Martin DBX-ek állnak a rendelkezésükre, hogy fenntartsák a versenyzés biztonságát.