Társoldalunk:

Helyettesítik a biztonsági autó sofőrjét és a főorvost a Török Nagydíj előtt

2021.10.08. 06:10

A hétvégén nem Alan van der Merwe vezeti az F1-es orvosi autót és leváltották a világbajnokság főorvosát, Dr. Ian Robertset is, mindketten koronavírus fertőzés miatt kénytelenek otthon maradni.

Kénytelen kihagyni a Török Nagydíjat az F1-es orvosi autó pilótája, Alan van der Merwe és társa, a sportág főorvosa, Dr. Ian Roberts, mert még az utazás előtt pozitív lett a koronavírus tesztjük, ezért otthon kellett maradniuk. Mindketten nagyra becsült tagjai a paddocknak, egyebek mellett ők mentették meg Romain Grosjeant is a horrorisztikus bahreini bukása után.

Alan van der Merwe és Dr. Ian RobertsForrás: AFP/Pedro Pardo

Alan van der Merwe 2009 óta összesen 247 nagydíjon vezette az orvosi autót, ezzel csak Lewis Hamilton (265) és a biztonsági autót vezető Bernd Mayländer (355) áll előtte a nem hivatalos örökranglistán a megszakítás nélkül teljesített versenyek száma terén. A pilóta a Twitteren köszönetet mondott az érte aggódóknak.

„Jól vagyok és a lehető legtöbbet ki fogom hozni a szabad hétvégémből. Ez a második alkalom, hogy COVID-os lettem, örömmel számolok be arról, hogy másodszor sokkal enyhébb. Köszönet az emberi immunrendszer csodájának! Mindenkinek jó szórakozást nagydíjhoz!” – írta a közösségi oldalon.

A rutinos páros helyettesítésére az FIA a Formula-E biztonsági autóját vezető Bruno Correiát és szintén az elektromos világbajnokság főorvosát, Dr. Bruno Franceschinit hívta be. Correia 43 esztendős, a sorozat 2014-es létrehozása óta betölti a tisztségét, eredetileg BMW i8-at, majd Mini Electric Pacesettert vezetett.

A neve a túraautózást kedvelők számára is ismerős lehet, hiszen korábban az FIA túraautó-világbajnokság (WTCC) és a European Touring Car Cup (ETCC) biztonsági autóját bízták rá, autóversenyzőként a portugál Formula Ford sorozatban, valamint a spanyol Formula Renault-ban is indult.

Correia a Formula E-ből érkezikForrás: Adam Warner/LAT Photographic/Formula E

Az F1-es biztonsági autót ezúttal is Bernd Mayländer vezeti, a Török Nagydíjon Aston Martin Vantage-ek és Aston Martin DBX-ek állnak a rendelkezésükre, hogy fenntartsák a versenyzés biztonságát.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK