Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari szerződtetni akarta Lewis Hamiltont

2021.10.06. 08:12

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, egyben a Ferrari korábbi csapatfőnöke elárulta, szerette volna Maranellóba csábítani Lewis Hamiltont.

Lewis Hamilton nemrég nyíltan beszélt arról, hogy bár minden F1-es pilóta álma az, hogy egy napon a Ferrarinál versenyezzen, neki valamiért nem adatott meg ez, és nem igazán tudja, hogy miért nem, noha a tifosi rendszeresen éreztette vele, szeretné, ha Maranellóba szerződne. A Mercedes világbajnokával kapcsolatban korábban is felmerült, hogy a vörösökhöz szegődhet, korábban nem is tagadta, hogy találkozott John Elkann Ferrari-elnökkel, most pedig Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi csapatfőnöke árulta el, hogy ő bizony szerette volna elcsábítani a britet.

Hamiton és a Ferrari házassága alighanem már soha nem jön létreForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Furcsa arra gondolni, hogy soha nem vezettem a Ferrarinál. A szurkolók mindig azt kiabálták Monzában, hogy »gyere a Ferrarihoz!«. Van néhány Ferrarim, szóval bármikor vezethetek Ferrarit, amikor akarok, de a Ferrarinak nem. Mindenki számára megvalósult álom, ha a Ferrarinál versenyezhet, de nekem ez soha nem adatott meg, és nem igazán tudom, hogy miért. A legjobbakat kívánom nekik, de egy ideig még próbálom őket távol tartani a világbajnoki címektől" – nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.

Manapság már az F1 elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő, 2008 és 2014 között a Ferrarit csapatfőnökként irányító Domenicali a hétszeres világbajnok szavaira és a Sky Sports riporterének kérdésére reagálva elismerte, hogy az ő ideje alatt szerették volna, ha Hamilton hozzájuk igazol, de ez végül nem történt meg.

Hogy őszinte legyek, igen, ez igaz, megvitattuk ezt – mondta Domenicali, aki szerint a címvédő jól látja, hogy már nem lesz a Ferrari versenyzője. – Szerintem Lewis a helyes választ adta, ez az ajtó már bezárult. Van egy film, amire olykor fontos emlékeztetnem magam, a címe: »A nő kétszer«. Vannak pillanatok, amikor ha nem szállsz be a liftbe, a földszinten maradsz. Nem tudom. Lewis egy bizonyos helyzetben volt az életének abban az időszakában. Szerintem nem hibáztathatjuk a döntése miatt, hiszen elképesztő karriert futott be."

Hamilton inkább a Mercedeshez igazolt a 2013-as szezontólForrás: AFP/Paul Crock

Domenicali nem árulta el, hogy pontosan mikor környékezték meg Hamiltont, de alighanem a 2012-es szezonban lehetett, hiszen az akkor még csak egyszeres világbajnok pilótának 2012 végéig szólt a szerződése a McLarennel, és 2013-ra igazolt a Mercedeshez, akikkel azóta hat egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet nyert. Innen nézve Hamilton valóban a legjobb döntést hozta, hiszen 2013 óta a Ferrari csak 2017-ben és 2018-ban volt versenyben a világbajnoki címért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK