Vágólapra másolva!
Lando Norris túltette magát azon, hogy Szocsiban lemaradt élete első nagydíjgyőzelméről, már pozitívumokat is talál a történtekben. Sokat jelentett neki, hogy Lewis Hamilton is biztatta.

Drámai körülmények között vesztette el pályafutása első nagydíjgyőzelmét Lando Norris, a McLaren pilótája vezette a versenyt, amikor néhány kilométerrel a leintés előtt esni kezdett az eső, és úgy döntött, hogy nem megy ki esőgumikért, az ellenfelei viszont megtették, így amikor erősödni kezdett a zápor, Norris védtelen volt, és visszaesett a mezőnyben.

Norris magabiztosan vezetett, mielőtt elkezdett esni az eső Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A brit tehetséget megviselte a vereség, de az F1 hivatalos weboldalának elárulta, néhány nap után már kevésbé fájt neki, hogy lemaradt az eddigi legnagyobb lehetőségéről. A McLaren pilótája egykori gokartcsapatával, a Ricky Flynn Motorsporttal önálló márkát hozott létre LN Racing Kart néven, ennek bemutatóján beszélt az F1.com riporterével.

és sok időt töltöttem a mérnökeimmel, az egész munkacsoporttal, hogy mindent átvegyünk és egy kicsit letisztuljanak a döntéseink. Már jobban érzem magam és készen állok a következő kihívásra” – utalt a soron következő, Török Nagydíjra.

Norris úgy vélte, hogy igaz a mondás és a megpróbáltatások tényleg erősebbé teszik az embert és Niki Lauda egykori álláspontjával egyetértve azt mondta, „az ember talán többet tanul a nehéz pillanatokból. Mindig lehet tanulni, még akkor is, ha valaki megnyeri a versenyt” – mondta, majd emlékeztetett, hogy

a pályán nagyon rövid idő alatt kellett meghoznia egy nehéz döntést.

„Úgy érzem, hosszú pályafutásom lesz az F1ben, és bizonyos szempontból jó, hogy ez már ilyen korán felmerült, így, ha a jövőben is előfordul ilyen, akkor már jobban tudok majd reagálni” – mondta.

Hamilton gratulációja sokat jelentett neki Forrás: Daimler AG/LAT Images

A McLaren pilótája szerint nagyon sok bátorító üzenetet kapott, nem csak versenyzőktől, hanem a csapattársaitól és más sportágak képviselőitől is. A sok biztatás között kiemelte Lewis Hamilton hozzá intézett szavait, amelyek különösen sokat segítettek neki.

„Felnéztem rá, miközben felnőttem, és ő hétszeres világbajnok, nagyon sok helyzetet megélt már, bizonyos esetekben még ennél is rosszabbat, de nekem rosszabb érzés, mert ez lett volna az első győzelmem, amit nagyon meg akartam szerezni – mondta Norris az ITV This Morning című műsorában. – Sok versenyző mondta, hogy szép munka volt és eljön majd az én időm, ezt már sokszor hallottam, de amikor olyasvalaki mondja, akire felnéztem, az egy kicsit többet jelent.”