Vágólapra másolva!
Nem érzi úgy, hogy szükséges lenne egy tapasztalt pilóta jelenléte, mivel szerinte ő és csapattársa is mindent kihoz a Haas autójából. A jövőre komoly előrelépést váró Mick Schumacher továbbra is tanul, Sebastian Vettel szerint pedig előreviszi a csapatát.

Mick Schumacher Forma-1-es bemutatkozása érthető okokból nem bővelkedik látványos eredményekben, ám Sebastian Vettel úgy véli, hogy Michael Schumacher fia ennek ellenére segített a Haas-istállónak, amely az idén két újonc pilótával igyekszik boldogulni. Günther Steiner csapatfőnök ezért nemrég felvetette, hogy 2022-re egy rutinos tartalékot igazolhatnak, Mick Schumacher szerint azonban nincs szükség erre.

Vettel szerint Schumacher jó munkát végez a Haasnál Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Mivel a mezőny leglassabb autójában ül, Schumachernek nemhogy a pontokért nincs esélye csatázni, de az esetek többségében csak csapattársával, Nyikita Mazepinnel küzdhet meg, rendszerint le is győzve az oroszt. Ám ez Vettel szerint még nem jelenti azt, hogy ne tudná bizonyítani a tehetségét.

„Azzal az autóval nagyon nehéz. Mindenki tudja, hogy ez a mezőny leggyengébb autója. Hogy így is nyugodt és következetes maradjon, valamint motivált legyen...

– nyilatkozta a négyszeres világbajnok a német Sky-nak.

Persze nem csoda, hogy Vettel jó véleménnyel van a fiatal Schumacherről, hiszen köztudott, hogy mentorként segíti honfitársát. „Ha a lakókocsink egymás mellett áll, akkor van egy kis időnk. Mindenesetre jó, hogy rendszeresen beszélünk. Mindig is azt mondtam, hogy nyitott vagyok bármilyen tanácsra, amit csak adhatok. Hogy ezek hasznosak-e, az más kérdés, de boldogan adok tanácsot."

Schumachernek pedig bizonyára szüksége is van ezekre, hiszen csak hasznára válnak a fejlősében.

A Haas pilótája ugyanakkor nem érzi úgy, hogy jót tenne az amerikai istállóban is egy tapasztalt pilóta jelenléte,

ugyanis főnökével ellentétben nem tartja jó ötletnek, hogy 2022-ben egy rutinos versenyző segítse őt és Nyikita Mazepint az autó fejlesztésében.

Schumacher szerint ő és Mazepin is képes mindent kihozni az autóból Forrás: Charles Coates / LAT Images/Motorsport Images/Charles Coates

„Őszintén úgy vélem, hogy nagyjából mindent kihozunk az autóból, ezért szerintem nincs erre szükség. Különösen úgy, hogy a tartalékpilóták nem vezethetnek valami sokat. Őszintén nem tudjuk, ez hogy működne, de szerintem minden tőlünk telhetőt megteszünk – mondta Schumacher, aki azt persze nem vitatja, hogy neki és csapattársának is ban még hova fejlődnie. – Egyértelműen úgy gondolom, hogy a tanulásnak sosincs vége, így szerintem mi is mindig fejlődhetünk és még mindig tanulunk, továbbra is próbáljuk megnézni, hogy miként csinálhatnánk jobban bizonyos dolgokat. Idővel jönni fog az előrelépés."

Ez pedig már csak azért sem elképzelhetetlen, mert a Haas volt az egyetlen istálló, amely már az idei szezon előtt közölte, hogy nem fejleszti a 2021-es autót, és teljes erejével a 2022-es szabályváltozásokra koncentrál. Schumacher sokat vár ettől a döntéstől.

„Jövőre az új szabályokkal remélhetőleg megkeverednek az erőviszonyok.

ezzel igazolva a napról napra elvégzett kemény munkát. Remélhetőleg rendszeresen a Q2 környékén lehetünk, vagy akár még feljebb."