Társoldalunk:
Hírlevél

Aston Martin: Mindenki rosszul járt volna, ha Vettel abbahagyja

2021.10.03. 16:48

Az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer örül, mert sikerült megtartaniuk Sebastian Vettelt, akit csapattársa, Lance Stroll is méltatott.

Formaságnak tűnt, hogy Sebastian Vettel jövőre is az F1 tagja maradjon, de a színfalak mögött tárgyalásokra volt szükség ahhoz, hogy a négyszeres világbajnok és az Aston Martin között folytatódjon az együttműködés. Erről Otmar Szafnauer csapatfőnök beszélt a GPFans.com-nak.

Vettelre számítanak az Aston MartinnálForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Amikor mindkét fél rendelkezik opciókkal, akkor igazából újratárgyalás zajlik, de mi vele akartuk folytatni a munkát és Seb is maradni akart. Néhány részlet változott, ezeket kellett megbeszélnünk és ez nem ment olyan gyorsan” – nyilatkozta az amerikai szakember.

Jövőre átfogó technikai szabályváltozások jönnek a Forma-1-be, ezért az Aston Martinnál örülnek, hogy a rutinos Vettel folytatja velük a közös munkát. „Úgy gondolom, a folytonosság mindenképpen segíteni fog és ők jól együtt dolgoznak – nyilatkozta Szafnauer. – Sebastian kezdi jobban megismerni a csapatot, ezért nagy kár lett volna, ha abbahagyja és nekünk is, mert akkor valaki mást kellett volna igazolnunk, aki nem ismeri a csapatot. Az istálló új, a szabályok újak, úgyhogy ez nem lett volna kedvező.”

„Különösen mostanában, amikor nagyon lényeges a folytonosság, és ez most nálunk adott a két versenyzőnkkel, ami nagyszerű.”

Vettel az idei szezon előtt érkezett a csapathoz a Ferraritól azzal a céllal, hogy részt vegyen a folyamatban, amely során az Aston Martin vb-esélyes istállóvá fejlődhet.  

A megszerzett pontok terén egyelőre jelentősen elmaradnak a tavaly még Racing Point néven versenyző csapat 2020-as eredményétől, de ez részben a szabályváltozások számlájára írható, részben az istálló operatív hibáira vezethető vissza. Vettelt a Hungaroringen kizárták az üzemanyagrendszer szabálytalansága miatt, ami 18 pontjukba került.

Vettel sikeresebb Strollnál, de sokak szerint nem győzi le eléggé a csapattársátForrás: Motorsport Images/Zak Mauger

A négyszeres világbajnok Bakuban így is dobogóra állhatott és az alkalomszerű bukdácsolásai ellenére 11 ponttal megelőzi Lance Strollt, aki méltatta a rutinos versenyző hozzájárulását a csapat fejlődéséhez.

„Úgy gondolom, idén nagyszerű a szinergia a csapatban – mondta Stroll. – Az egész év során hajszoljuk egymást. Ő nagyon tapasztalt és nagytudású csapattárs, aki világbajnok csapatoknál szerepelt, nagyon sokat segít nekünk a tudása, ezért várom már, hogy folytassuk a közös munkát” – nyilatkozta a kanadai pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK