Vágólapra másolva!
Fernando Alonso 40 évesen is bizonyítja, hogy ott van a helye a legjobbak között, az Alpine pilótája pedig most úgy véli, még 50 éves korában is versenyezni fog.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso az idén júliusban töltötte be a negyvenet, amivel ő a jelenlegi F1-es mezőny második legidősebb tagja a szezon végén visszavonuló Kimi Räikkönen mögött. Jövőre viszont már ő lesz a korelnök, hiszen az Alpine-nal kötött egy plusz egy éves szerződésének második évét kihasználva 2022-ben is ott lesz a rajtrácson. Hogy azután mi lesz, az még a jövő zenéje, Alonso azonban a jelek szerint F1-es visszavonulása után is folytatni szeretné a versenyzést.

Alonso még sokáig szeretne versenyezni Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A spanyol klasszis már bizonyította, hogy nem csak a Forma-1-ben állja meg a helyét, hiszen az utóbbi években sportautóval is remek eredményeket ért el, valamint elindult a Dakar-ralin is. Noha jelenleg ismét minden erejével az F1-re koncentrál, előbb-utóbb nála is el fog jönni a búcsú ideje. Ám ez nem jelenti azt, hogy a versenyzéssel is felhagy.

„Fogalmam sincs. Nehéz kérdés, mert az utóbbi 20 évben valószínűleg mindig mást válaszoltam erre – idézi válaszát a speedcafe.com arra a kérdésre, hogy hol látja magát 10 év múlva.

Alonso tehát 50 évesen is versenyezni tervez, noha valószínűleg ezt már nem az F1-ben teszi majd meg. Egyelőre azonban még itt van és remekül teljesít, a legutóbbi versenyen, Szocsiban például nem sokon múlt, hogy 2014 óta először ismét dobogóra álljon. Ez végül a túl késői kerékcseréje miatt nem jött össze, a csapat teljesítményével így is elégedett volt.

Alonso nem volt messze a dobogótól Szocsiban, egy ideig a harmadik helyen haladt, végül hatodik lett Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Teljesítmény szempontjából ez volt a szezon eddigi legjobb versenye. Az autó nagyon gyors volt és az egész futamon jó volt az egyensúlya. Az első etapban tartottuk a lépést Checóval, aztán közepes gumira váltottunk, amelyekkel meg tudtuk előzni Verstappent és el is tudtunk szakadni tőle. Aztán elkezdett szitálni, és még száraz pályás gumikon megelőztük Daniel [Ricciardót], Checo [Pérezt] és [Carlos] Sainzot és a harmadik helyen álltunk.

Alonso szerint úgy tűnik, hogy az Alpine nagyon versenyképes lett az Orosz Nagydíjon, ennek pedig meg kell érteniük az okait, hogy tudják, esetleg valamit máshogy csináltak-e, és annak lett ez az eredménye.