Társoldalunk:
Hírlevél

Horner nem ért egyet Stewart kritikájával, Wolff dicsérte Verstappent

2021.10.03. 07:01

Christian Horner tisztelettel, de elutasította Sir Jackie Stewart kritikáját, miután a korábbi háromszoros világbajnok azt mondta, Max Verstappennek még sokat kell tanulnia a Forma-1-ben.

Brit legendák ostorozták Max Verstappent az Olasz Nagydíj után, egyebek mellett a korábbi háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart is úgy vélte, a holland pilótának sokat kell még tanulnia a Forma-1-ben. Az Orosz Nagydíj során az FIA csapatfőnöki sajtótájékoztatóján is felmerült az ügy, Christian Horner reagált a felvetésre.

Verstappen az egyik leggyorsabb pilóta, a Red Bull szerint elég érett isForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Természetesen mindig tiszteletben tartom Sir Jackie véleményét, de úgy gondolom, Max idén remek tanúbizonyságát tette az érettségének, és persze az ember mindig fejlődik, tanul, és biztos vagyok abban, hogy Sir Jackie is elkövetett néhány hibát az ő idejében. Ez az élet rendje. Szerintem mindig tanulhatunk minden tapasztalatból, és úgy gondolom, hogy
látható [Verstappen] fejlődése a Forma-1-be megérkező 17 éves önmagától a versenyzőig, aki mára lett. Ez eléggé lenyűgöző.”

Horner abban nem akart állást foglalni, hogy egyetért-e Stewart felvetésével, amely szerint Verstappen jelenleg a leggyorsabb versenyző a mezőnyben, hiszen ez szerinte mindig is szubjektív megítélés kérdése lesz, de kijelentette, örül annak, hogy a holland pilóta vezeti a Red Bull egyik autóját.

Az ellenoldalt képviselő Toto Wolff szintén tartózkodott attól, hogy értékelje Verstappen tempóját, de a Mercedes csapatfőnöke is elismerte, hogy a 24 esztendős pilóta mára kiforrott versenyző lett, és méltatta a holland pilótát, mert jelentős fejlődésen ment keresztül, mióta 2015-ben a Toro Rosso versenyzőjeként bemutatkozott az F1-ben.

„Max nyilvánvalóan nem a Mercedesnél versenyez, úgyhogy nem ismerem őt igazán jól, de a fejlődésének íve lenyűgöző. Nem csupán a tempója, hanem az is, ahogy a hétvégéket kezeli, és még nincs a pályafutása végénél, úgyhogy még jobb lehet, és ez a is a tanulási folyamat része” – nyilatkozta Wolff.

Verstappen az Orosz Nagydíjon is eredményesen versenyzett, a mezőny végéről indulva a 2. helyezett lettForrás: AFP/Alexander Nemenov

Az Orosz Nagydíj után továbbra is kiélezett a küzdelem az egyéni világbajnoki címért, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2 pont előnnyel vezet az első trófeájára hajtó Verstappen előtt, így a további hét futam előtt mindkét versenyzőnek jó esélye van a végső győzelemre, főleg azért, mert a hátrányban lévő Red Bull-pilóta az Orosz Nagydíj óta egy új erőforrást is használhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK