Hamilton: Furcsa, hogy nem igazoltam a Ferrarihoz, a szurkolók is ezt akarták

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes, Azeri Nagydíj
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF21 battle for track position during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, nem igazán tudja, miért nem adatott meg neki, hogy a Ferrarinál versenyezhessen. A hétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy mikor fog visszavonulni az F1-től.

Lewis Hamilton statisztikailag már most minden idők legsikeresebb F1-es versenyzője, és könnyen lehet, hogy év végére a világbajnoki címek számában is egyeduralkodóvá válik. A címvédő karrierjéből azonban kimaradt valami, amit sokan egy szinten kezelnek azzal, hogy a pontversenyben az élen végeznek.

Hamilton utólag sem érti, miért nem versenyzett a Ferrari színeiben Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A brit pilóta ugyanis soha nem versenyzett a mezőny legeredményesebb csapatánál, a Ferrarinál. A sajtóban ugyan többször is felmerült, hogy Hamilton Maranellóba szerződik, legutóbb 2020 elején volt erről szó, idén viszont 2023-ig meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, így szinte biztos, hogy úgy vonul vissza, hogy nem húzta magára a vörös overált. A 36 éves pilóta nem is nagyon érti, hogy miért nem valósult meg a házasság.

– nyilatkozta az olasz Sky Sportsnak. – A szurkolók mindig azt kiabálták Monzában, hogy »gyere a Ferrarihoz!«. Van néhány Ferrarim, szóval bármikor vezethetek Ferrarit, amikor akarok, de a Ferrarinak nem. Mindenki számára megvalósult álom, ha a Ferrarinál versenyezhet, de nekem ez soha nem adatott meg, és nem igazán tudom, hogy miért. A legjobbakat kívánom nekik, de egy ideig még próbálom őket távol tartani a világbajnoki címektől.”

Hamilton közel 39 éves lesz, amikor lejár a szerződése a Mercedesnél, így nehéz elképzelni, hogy akár a Ferrarihoz, akár bármelyik másik istállóhoz igazoljon utána. Annál is inkább, mert őt is egyre inkább foglalkoztatja, hogy mikor zárja le a karrierjét.

– magyarázta. – Az utolsó öt évben viszont többször járt ez a fejemben, tudván, mennyire keményen kell edzeni, és alapvetően milyen életmódot kell folytatni az F1-hez. Végső soron viszont kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt csinálhatom, és még mindig a legjobbamat szeretném nyújtani.”

Hamilton egyelőre nem mutat olyan jeleket, ami arra engedne következtetni, hogy már megkopott a formája, hiszen jelenleg is vezeti a világbajnokságot. Ha viszont már ő maga is úgy érzi, hogy nem a régi, akkor tudni fogja, mit kell tennie.

Hamilton sokat gondolkozik a visszavonuláson Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Ha az ember az egész életét vizsgálja, akkor az F1-es [karrier] nem is tart annyira sokáig, szóval más dolgokra is marad idő – fogalmazott. – Ha azt veszem észre, hogy lelassulok, ha már nincs meg bennem az akarat, hogy eddzek, és nem vagyok annyira [a győzelem által] vezérelt, akkor tudom, hogy ideje abbahagyni.”