Társoldalunk:

Hamilton: Furcsa, hogy nem igazoltam a Ferrarihoz, a szurkolók is ezt akarták

2021.09.30. 08:35

Lewis Hamilton elárulta, nem igazán tudja, miért nem adatott meg neki, hogy a Ferrarinál versenyezhessen. A hétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy mikor fog visszavonulni az F1-től.

Lewis Hamilton statisztikailag már most minden idők legsikeresebb F1-es versenyzője, és könnyen lehet, hogy év végére a világbajnoki címek számában is egyeduralkodóvá válik. A címvédő karrierjéből azonban kimaradt valami, amit sokan egy szinten kezelnek azzal, hogy a pontversenyben az élen végeznek. 

Hamilton utólag sem érti, miért nem versenyzett a Ferrari színeibenForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A brit pilóta ugyanis soha nem versenyzett a mezőny legeredményesebb csapatánál, a Ferrarinál. A sajtóban ugyan többször is felmerült, hogy Hamilton Maranellóba szerződik, legutóbb 2020 elején volt erről szó, idén viszont 2023-ig meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, így szinte biztos, hogy úgy vonul vissza, hogy nem húzta magára a vörös overált. A 36 éves pilóta nem is nagyon érti, hogy miért nem valósult meg a házasság.

Furcsa arra gondolni, hogy soha nem vezettem a Ferrarinál – nyilatkozta az olasz Sky Sportsnak. – A szurkolók mindig azt kiabálták Monzában, hogy »gyere a Ferrarihoz!«. Van néhány Ferrarim, szóval bármikor vezethetek Ferrarit, amikor akarok, de a Ferrarinak nem. Mindenki számára megvalósult álom, ha a Ferrarinál versenyezhet, de nekem ez soha nem adatott meg, és nem igazán tudom, hogy miért. A legjobbakat kívánom nekik, de egy ideig még próbálom őket távol tartani a világbajnoki címektől.”

Hamilton közel 39 éves lesz, amikor lejár a szerződése a Mercedesnél, így nehéz elképzelni, hogy akár a Ferrarihoz, akár bármelyik másik istállóhoz igazoljon utána. Annál is inkább, mert őt is egyre inkább foglalkoztatja, hogy mikor zárja le a karrierjét.

Gyakran gondoltam a pályafutásom végére, de ez hullámokban jön – magyarázta. – Az utolsó öt évben viszont többször járt ez a fejemben, tudván, mennyire keményen kell edzeni, és alapvetően milyen életmódot kell folytatni az F1-hez. Végső soron viszont kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt csinálhatom, és még mindig a legjobbamat szeretném nyújtani.”

Hamilton egyelőre nem mutat olyan jeleket, ami arra engedne következtetni, hogy már megkopott a formája, hiszen jelenleg is vezeti a világbajnokságot. Ha viszont már ő maga is úgy érzi, hogy nem a régi, akkor tudni fogja, mit kell tennie.

Hamilton sokat gondolkozik a visszavonulásonForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Ha az ember az egész életét vizsgálja, akkor az F1-es [karrier] nem is tart annyira sokáig, szóval más dolgokra is marad idő – fogalmazott. – Ha azt veszem észre, hogy lelassulok, ha már nincs meg bennem az akarat, hogy eddzek, és nem vagyok annyira [a győzelem által] vezérelt, akkor tudom, hogy ideje abbahagyni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK