Társoldalunk:
Hírlevél

Horner: Minél inkább felbosszantjuk Wolffot, annál jobb

2021.09.28. 14:07

Egyre kiélezettebb a küzdelem elsősorban az egyéni világbajnoki címért, a Red Bull és a Mercedes között minden szinten zajlik a csata. Christian Horner, a Red Bull főnöke egy kis csipkelődést is megengedett magának.

Fordított a Mercedes, 2 pontos előnnyel Lewis Hamilton vezeti az F1-es egyéni világbajnokságot és a konstruktőriben is megszilárdították a vezetést, de nem dőlhetnek hátra, a szezon utolsó harmada előtt még bármelyik csapat bebiztosíthatja a világbajnoki címeket. Ez 2013 óta az első alkalom, hogy a Red Bull a Mercedes kihívója lett, korábban a Ferrari sem volt ennyire versenyképes.

Horner és Wolff egyéni szinten is küzd a sikerértForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke és a Mercedest irányító Toto Wolff között személyes szinten is megy a kötélhúzás, ketten teljesen eltérő menedzsment filozófiákat követnek és más a habitusuk is, ennek köszönhetően többször előfordult már, hogy szócsatába keveredtek a médiában. Horner a Channel 4-nak rá is mutatott arra, hogy nagyon más úton törekednek a győzelemre.

„Ez az első alkalom, hogy a Mercedes és Toto kihívóra lelt. Ő úgy érkezett meg a csapatba, hogy a versenyzőket már leszerződtették és a motor már elkészült. Nagyszerű munkát végzett azzal, hogy a csapat azóta is nyer, de nem volt igazi ellenfelük. Ez az első alkalom, hogy igazi a küzdelem. Tisztelet uralkodik a csapatok között, de nagyon másként működünk.”

Horner példát is említett, míg ő a bokszfalon foglal helyet, addig Wolff a csapat garázsából nézi a versenyt, aztán a nyilvánosságban ütköztetik az álláspontjaikat. Az osztrák üzletember korábban személyeskedéssel is vádolta a Red Bull képviselőit, és a brit szakember ezúttal sem riadt vissza egy kis csipkelődéstől.

„Én a frontvonalban akarok lenni, a bokszfalon ülök a stratégákkal és a mérnökökkel. Toto a garázsban ül a sajtós srác mellett, úgyhogy más feladatot látnak el és más a funkciójuk. Másként is látják a dolgokat, de persze a küzdelem kiélezett. Szerintem ez a bajnokság kulcsa. Imádjuk a küzdelmet, és minél jobban felbosszantjuk Totót, annál mókásabb lesz.” 

Balra Wolff, középen Bradley Lord, a Mercedes kommunikációs igazgatójaForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton mindössze 2 ponttal vezet Max Verstappen előtt, de Hamiltonnál lehetséges, hogy szükség lesz egy motorcserére. A küzdelem teljesen nyílt és Horner is úgy véli, hogy a további eredmények határozzák majd meg a világbajnok személyét.

„A következő 12 hét fogja meghatározni, hogy megnyerjük-e a bajnokságot vagy sem – mondta. – A Mercedes legyőzhető, de csak akkor, ha a lehető legjobbunkat nyújtjuk. Sikeresek lehetünk, bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, helyzetbe hoztuk magunkat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK