Sainz: Ez volt az eddigi legjobb hétvégém a Ferrarival

6660133 26.09.2021 Third-placed Scuderia Ferrari's Carlos Sainz celebrates with the trophy during an award ceremony for the race of the 2021 Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom in Sochi, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan nem volt olyan jó érzés harmadikként célba érnie azok után, hogy vezette a versenyt, Carlos Sainz mégis az Orosz Nagydíj hétvégéjét tartja eddigi legjobb ferraris szereplésének.

Carlos Sainz pályafutása ötödik dobogós helyezését szerezte az Orosz Nagydíjon, a Ferrarival pedig harmadszor állhatott fel a pódiumra. Bár Monacóban második is volt, úgy érzi, hogy Szocsiban teljesítette eddigi legjobb hétvégjét vörösben.

A rajtnál vette át a vezetést Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Ő és a Ferrari már azzal nagyot húzott, hogy az időmérő edzésen jókor váltottak slick gumikra, így Sainz a második helyet szerezte meg Lando Norris mögött a rajtrácson. A rajt után sikerült megelőznie a britet, majd sokáig vezetett is, végül azonban Norris visszaelőzte. Ezután úgy tűnt, a dobogó sem jön össze neki, a futam végi eső azonban a kezére játszott.

Mivel a visszaesést leginkább a Ferrari tempóhátrányának köszönhette, Sainz joggal érezheti úgy, hogy az utóbbi versenyek sorozatos bakijai után végre sikerült összehoznia egy jó hétvégét. „Szerintem az edzésektől kezdve nagyon erős hétvégét sikerült összeraknom, különösen a Q3-ban, majd a versenyen jó rajtom volt és jól menedzseltem a tempót nagyon nehéz körülmények között. Nem fogok hazudni, büszke vagyok a hétvégémre. A csapat is nagyon jó munkát végzett a bokszkiállások időzítésével. Szombaton jókor váltottunk a lágy gumira, a versenyen pedig az intermediate-ekre.

Ez a hétvége az eső nélkül persze nem ért volna ilyen jó véget, amit a futam közben Sainz tudtára is adott a mérnöke, amikor közölte vele, hogy az ötödik hely néz ki neki. A spanyol ezen meg is lepődött, de utólag belátta, hogy ez volt a reális helyzet.

Eddig egy második és két harmadik hely a dobogós mérlege a Ferrarival Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Miután vezetted a versenyt, legalább abban bízol, hogy harcban vagy a dobogóért. Akkor nem tudtam pontosan, hogy hol vannak a többiek a pályán. Azt tudtam, hogy megvolt a kiállásom, és senki nem vágott elém. Úgyhogy a tempó jó volt. Talán azért mutatták ezt a szimulációink, mert a végén mindenki feltette a közepes keveréket, mi pedig könnyű célpont voltunk, és valószínűleg tényleg ötödikek lettünk volna."

Azt ugyanakkor Sainz is elismerte, hogy a harmadik hely nem olyan édes azok után, hogy vezette a versenyt, majd elmondta, azon kell dolgozniuk, hogy ha a jövőben ilyen helyzetbe kerüljenek, akkor nyerjenek.