Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen most sem akar leragadni a balesetnél, inkább előre tekint

2021.09.24. 12:35

A silverstone-i baleset után a Hungaroringen leteremtette az F1 riporterét, Szocsiban Max Verstappen csak jelezte, hogy már tovább lépne a monzai baleseten.

Ismét egy baleset adta meg a Forma-1 legfőbb témáját az Olasz Nagydíj után, ahogy Silverstone-ban úgy Monzában is Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközött. Ellenfeléhez hasonlóan a holland pilóta is válaszolt néhány kérdésre az olaszországi ütközéssel kapcsolatban, de aztán jelezte, hogy már inkább előre tekintene.

Verstappen nem akar már konkrétan a balesettel foglalkozniForrás: AFP/Andrej Isakovic

A Hungaroringen hasonlóan vélekedett, bár az F1 riporterét akkor nyersen leteremtette, mert úgy érezte, hogy már eleget beszéltek a Brit Nagydíj alakulását gyökeresen megváltoztató balesetről. Verstappen kijelentette, szerinte Hamiltonnal képesek lesznek rendezni a konfliktust és folytatni a küzdelmet.

Elég profik vagyunk ahhoz, hogy kezeljük a helyzetet. Akkoriban szerintem mindketten feldúltak voltunk a történtekkel, de az is fontos, hogy előrelépjünk – jelentette ki a Sky Sportsnak az Orosz Nagydíj előtt. – Nem lehet mindig hátra nézni, mert, ha az ember mindig ezt teszi, nem csak a Forma-1-ben, akkor nagyon megkeseredett ember lesz. El kell tudni engedni a dolgokat, megbocsátani, különben nem hiszem, hogy valaki nagyon boldog életet élhet.”

Verstappen szerint a versenyzésben is képesnek kell lenni erre, és az álláspontjára építve úgy vélte, hogy ismét jó küzdelmet vívhatnak majd az Orosz Nagydíjon. Bár már legszívesebben előre tekintenek, a riporter kérdésére kénytelen volt felidézni a monzai balesetet, de szerinte ebből is inkább tanulni kell.

„Szupernehéz volt előzni Monzában, de ez nem számít, mert tényleg azt gondoltam, hogy reális esélyem van, hogy küzdjek abban a kanyarban. Aztán persze, ami történt, megtörtént. Remélhetőleg jövőre több lehetőségünk lesz küzdeni” – utalt arra, hogy a 2022-es szezontól új autók jelennek meg az F1-ben, amelyek egyik célja, hogy megkönnyítsék a test-test elleni csaták kialakulását.

Verstappent inkább az foglalkoztatja, hogy mit tanulhat az esetbőlForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Azt is látnunk kell, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe – folytatta a holland versenyző. Mielőtt belekeveredtem, sok dolog rosszra fordult, úgyhogy sok tanulságot levonhatunk a hétvége alapján, és persze megpróbálhatunk jobban szerepelni itt, Szocsiban. Egymás ellen küzdünk a bajnokságban, a lehető legkisebb teret akarjuk adni a másiknak, és néha rosszul mérjük fel a helyzetet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK