Verstappen most sem akar leragadni a balesetnél, inkább előre tekint

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Olasz Nagydíj, Red Bull, Mercedes, baleset, ütközés
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen collide during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A silverstone-i baleset után a Hungaroringen leteremtette az F1 riporterét, Szocsiban Max Verstappen csak jelezte, hogy már tovább lépne a monzai baleseten.

Ismét egy baleset adta meg a Forma-1 legfőbb témáját az Olasz Nagydíj után, ahogy Silverstone-ban úgy Monzában is Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközött. Ellenfeléhez hasonlóan a holland pilóta is válaszolt néhány kérdésre az olaszországi ütközéssel kapcsolatban, de aztán jelezte, hogy már inkább előre tekintene.

Verstappen nem akar már konkrétan a balesettel foglalkozni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Hungaroringen hasonlóan vélekedett, bár az F1 riporterét akkor nyersen leteremtette, mert úgy érezte, hogy már eleget beszéltek a Brit Nagydíj alakulását gyökeresen megváltoztató balesetről. Verstappen kijelentette, szerinte Hamiltonnal képesek lesznek rendezni a konfliktust és folytatni a küzdelmet.

– jelentette ki a Sky Sportsnak az Orosz Nagydíj előtt. – Nem lehet mindig hátra nézni, mert, ha az ember mindig ezt teszi, nem csak a Forma-1-ben, akkor nagyon megkeseredett ember lesz. El kell tudni engedni a dolgokat, megbocsátani, különben nem hiszem, hogy valaki nagyon boldog életet élhet.”

Verstappen szerint a versenyzésben is képesnek kell lenni erre, és az álláspontjára építve úgy vélte, hogy ismét jó küzdelmet vívhatnak majd az Orosz Nagydíjon. Bár már legszívesebben előre tekintenek, a riporter kérdésére kénytelen volt felidézni a monzai balesetet, de szerinte ebből is inkább tanulni kell.

„Szupernehéz volt előzni Monzában, de ez nem számít, mert tényleg azt gondoltam, hogy reális esélyem van, hogy küzdjek abban a kanyarban. Aztán persze, ami történt, megtörtént. Remélhetőleg jövőre több lehetőségünk lesz küzdeni” – utalt arra, hogy a 2022-es szezontól új autók jelennek meg az F1-ben, amelyek egyik célja, hogy megkönnyítsék a test-test elleni csaták kialakulását.

Verstappent inkább az foglalkoztatja, hogy mit tanulhat az esetből Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Azt is látnunk kell, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe – folytatta a holland versenyző. Mielőtt belekeveredtem, sok dolog rosszra fordult, úgyhogy sok tanulságot levonhatunk a hétvége alapján, és persze megpróbálhatunk jobban szerepelni itt, Szocsiban. Egymás ellen küzdünk a bajnokságban, a lehető legkisebb teret akarjuk adni a másiknak, és néha rosszul mérjük fel a helyzetet.”