Újabb két hely kelt el, Schumacher és Mazepin is marad a Haasnál

Forma-1, Nyikita Mazepin, Mick Schumacher, Haas, Bahrein teszt 1. nap
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 and Nikita Mazepin of Russia and Haas F1 look on from the grid during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nyikita Mazepin hazai versenye előtt a Haas bejelentette, hogy ő és csapattársa, Mick Schumacher is marad a csapatnál, az amerikai istálló változatlan felállással készül a 2022-es szabályváltozásokra.

A várakozásoknak megfelelően nem változtat felállásán az amerikai Haas-csapat, az Orosz Nagydíj előtt közleményben jelentették be, hogy Mick Schumacher és Nyikita Mazepin is folytatja a versenyzést az istálló színeiben. Günther Steiner csapatfőnök elmondta, örül a folytonosságnak, és úgy vélte, a fiatalok a nehéz körülmények ellenére is megállták a helyüket.

Schumacher és Mazepin marad a Haasnál Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

„A rendelkezésünkre álló csomag miatt ez bizonyosan nehéz szezon, de közben mindketten felvállalták a kihívást, és szorosan együttműködtek a csapattal, hogy megtanulják a folyamatainkat, és alkalmazkodjanak egy Forma-1-es szezon megpróbáltatásaihoz.”

A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick kijelentette, neki már az is álomszerű, hogy bekerült az F1-be, az első szezonja során sokat tanult és arra törekszik, hogy a megtanultakat jövőre hasznosítani is tudja. Reméli, hogy a Ferrari segítségével jövőre közelebb kerülhetnek az ellenfeleikhez.

„Új technikai szabályok jönnek és lenyűgöző az egész Haas-csapat ambíciója, a Ferrari támogatásával remélhetőleg 2022-ben közelebb kerülünk a mezőnyhöz és pontokért küzdhetünk. Várom már, hogy egy erősödő csapat tagja lehessek és részemről mindent meg fogok tenni az előrelépés érdekében” – ígérte.

Schumacher köszönetet mondott a Ferrari versenyzőakadémiájának is,

amelynek képviseletében Laurent Mekies sportigazgató azt mondta, a német versenyző igazolta a korai pályafutása során mutatott formáját, a tempója mellett méltatta a munkabírását, a fejlődőképességét és hozzátette, még nagyobb előrelépésre számítanak tőle akkor, ha a Haas is javulni kezd.

A két fiatal rendszeresen összecsap egymással a pályán Forrás: Steven Tee / LAT Images/Motorsport Images/Steven Tee

A csapat másik versenyzője, Mazepin mindössze egy szűk nyilatkozatot tett a csapat közleményében: „Nagyon izgatott vagyok a jövő év, az új autó és egyszerűen amiatt, hogy lehetőséget kapok a Haas-csapatnál, és velük együtt fejlődhetek. Szerintem jövőre erősek leszünk” – nyilatkozta a pilóta, aki a hétvégén hazai pályán szerepelhet.