Társoldalunk:
Hírlevél

Újabb két hely kelt el, Schumacher és Mazepin is marad a Haasnál

2021.09.23. 11:02

Nyikita Mazepin hazai versenye előtt a Haas bejelentette, hogy ő és csapattársa, Mick Schumacher is marad a csapatnál, az amerikai istálló változatlan felállással készül a 2022-es szabályváltozásokra.

A várakozásoknak megfelelően nem változtat felállásán az amerikai Haas-csapat, az Orosz Nagydíj előtt közleményben jelentették be, hogy Mick Schumacher és Nyikita Mazepin is folytatja a versenyzést az istálló színeiben. Günther Steiner csapatfőnök elmondta, örül a folytonosságnak, és úgy vélte, a fiatalok a nehéz körülmények ellenére is megállták a helyüket.

Schumacher és Mazepin marad a HaasnálForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

„A rendelkezésünkre álló csomag miatt ez bizonyosan nehéz szezon, de közben mindketten felvállalták a kihívást, és szorosan együttműködtek a csapattal, hogy megtanulják a folyamatainkat, és alkalmazkodjanak egy Forma-1-es szezon megpróbáltatásaihoz.” Meggyőződésünk, hogy a 2022-es szezon során előre tudunk lépni, és versenyképes technikát tudunk adni Micknek és Nyikitának, hogy újabb lépést tehessenek a Forma-1-es pályafutásuk során.”

A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick kijelentette, neki már az is álomszerű, hogy bekerült az F1-be, az első szezonja során sokat tanult és arra törekszik, hogy a megtanultakat jövőre hasznosítani is tudja. Reméli, hogy a Ferrari segítségével jövőre közelebb kerülhetnek az ellenfeleikhez.

„Új technikai szabályok jönnek és lenyűgöző az egész Haas-csapat ambíciója, a Ferrari támogatásával remélhetőleg 2022-ben közelebb kerülünk a mezőnyhöz és pontokért küzdhetünk. Várom már, hogy egy erősödő csapat tagja lehessek és részemről mindent meg fogok tenni az előrelépés érdekében” – ígérte.

Schumacher köszönetet mondott a Ferrari versenyzőakadémiájának is, amelynek képviseletében Laurent Mekies sportigazgató azt mondta, a német versenyző igazolta a korai pályafutása során mutatott formáját, a tempója mellett méltatta a munkabírását, a fejlődőképességét és hozzátette, még nagyobb előrelépésre számítanak tőle akkor, ha a Haas is javulni kezd.

A két fiatal rendszeresen összecsap egymással a pályánForrás: Steven Tee / LAT Images/Motorsport Images/Steven Tee

A csapat másik versenyzője, Mazepin mindössze egy szűk nyilatkozatot tett a csapat közleményében: „Nagyon izgatott vagyok a jövő év, az új autó és egyszerűen amiatt, hogy lehetőséget kapok a Haas-csapatnál, és velük együtt fejlődhetek. Szerintem jövőre erősek leszünk” – nyilatkozta a pilóta, aki a hétvégén hazai pályán szerepelhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK