Vettel még nem biztos benne, hogy összejön az Aston Martin vb-címe

Forma-1, Holland Nagydíj, csütörtök, Sebastian Vettel, Aston Martin
Aston Martin's German F1 driver Sebastian Vettel attends a press conference in Zandvoort, three days before the race of the 2021 Formula One Dutch Grand Prix, on September 2, 2021. - The Formula One Dutch Grand Prix returns to Circuit Zandvoort on September 5, 2021, for the first time in 36 years. (Photo by Kenzo Tribouillard / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Reális célkitűzésnek tartja, de Sebastian Vettel nem tudja biztosan, hogy az Aston Martin megnyeri-e a világbajnokságot a következő 4-5 év során.

Az Aston Martin a héten bejelentette, hogy Sebastian Vettel jövőre is a csapatnál versenyez, a német pilóta az Orosz Nagydíj előtt elmondta, még mindig élvezi a vezetést, a versengést és éhes a sikerre, ezért nagy lehetőségként tekint a 2022-es szezonra, amikor mindenki teljesen új autókat épít, és felborulhatnak az erőviszonyok is.

Vettel szerint az Aston Martin sikeres lehet, kérdés, hogy mennyi idő kell ehhez Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Nem hiszem, hogy bárkinek is garantált lenne a siker. Úgy gondolom, remek csapatunk van, imádom a srácokat és nagyszerű szezonunk van, talán az eredmények tekintetében nem, de az elvégzett munka alapján igen. Jó a hangulat, úgyhogy sok dolog van, ami izgatottá tesz” – nyilatkozta a német pilóta.

A gyártó a héten átszervezést jelentett be,

ami az F1-es csapatot is érinti, a jövő héttől a McLaren korábbi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is csatlakozik hozzájuk. A brit szakember feladata az lesz, hogy 4-5 éven belül világbajnokká tegye az Aston Martint, és az elképzelés Vettel számára is inspiráló.

„Valóban az, különben nem lennék itt. Szerintem a 4-5 éves táv rendben van, más csapatokat elnézve nekik is kellett ennyi, hogy a csúcsra érjenek – mondta. – A csapat víziója meggyőző és nagyon elkötelezettek. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több idő kell majd, ezt senki sem tudja. Úgy érzem, a csapat ígéretes irányba tart, és szerintem be fog következni” – utalt a vb-címre.

Vettel azt egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az esetleges győzelemnek ő is részese lesz-e.

A német pilóta 34 éves, többször felmerült már, hogy visszavonul, de saját elmondása szerint továbbra is élvezi a versenyzést. „Majd az idő eldönti – mondta. – Én sem leszek már fiatalabb, nem ez az első évem a Forma-1-ben, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz.”

Az Aston Martin idén nem elég gyors és sok hibát is elkövetnek Forrás: AFP/Miguel Medina

Az Aston Martin idén nagy reményekkel állt rajthoz, de álláspontjuk szerint a padlólemezt érintő szabálymódosítások miatt az autó versenyképessége elmaradt a várttól. Vettelt emellett az üzemanyagrendszer szabálytalansága miatt kizárták a Magyar Nagydíjról, amelyen a 2. pozícióban ért célba, így a csapat egyelőre a 7. a konstruktőri világbajnokságban.