Verstappen: Hamilton nem ismer, ha azt hiszi, hogy feszült vagyok

Forma-1, Orosz Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 23, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint az esélyesség terhe kezd rátelepedni világbajnoki ellenfelére, Max Verstappenre, ő azonban humorosan visszavágott és lelkesen készül az újabb ütközetre.

A hétvégén Oroszországban folytatódik Lewis Hamilton és Max Verstappen csatája az idei F1-es világbajnoki címért. A holland pilóta előnye 5 pont, de 3 rajthelyes büntetéssel kell számolnia, mert az Olasz Nagydíjon összeütközött ellenfelével. A baleset ismét hullámokat vetett, Hamilton elutasította, hogy megjátszotta a balesetet, de Verstappen nem igazán hitt neki.

Verstappenről lepergett Hamilton véleménye Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Kiugrottam az autóból, balra néztem, és ő akkor még próbált kitolatni – reagált Hamilton felvetésére, hogy ellenfele miért nem nézte meg, hogy jól van-e a baleset után. – Szerintem teljesen jól volt, azért is, mert hétfőn vagy kedden már Amerikába repült, hogy részt vegyen egy gálán, és az ember csak akkor tesz ilyet, ha úgy érzi, hogy teljesen rendben van.”

Hamilton csütörtökön azt sugallta, hogy az esélyesség terhe kezd ránehezedni ellenfelére.

„Nyilvánvalóan nem fogja beismerni, én meg nem fogok találgatni, csak annyit mondok, hogy emlékszem, milyen nehéz volt elsőre, mennyire feszült volt. Nagyon különböző érzelmeken mentem keresztül, nem is mindig kezeltem jól ezeket. Erre lehet számítani, nagy nyomásra. Az ember nagy csapatnál dolgozik, sokat vár önmagától és nagy a becsvágy is.”

Verstappenről viszont lepergett a felvetés, a rá jellemző iróniával kontrázott az FIA sajtótájékoztatóján: „Olyan feszült vagyok, hogy aludni is alig tudok! – viccelődött. – Olyan borzasztó dolog a világbajnoki címért küzdeni, hogy tényleg nagyon utálom!” – folytatta.

A holland pilótát nemrég csapatfőnöke, Christian Horner is méltatta,

szerinte a nyomás „nem létezik” Verstappen számára, és az eddigi versenyeken nem igazán lehetett tapasztalni, hogy pánikba esett volna, bár Hamilton honfitársai, brit expilóták azzal vádolták a holland versenyzőt, hogy elkeseredésében, a vereségtől tartva ment bele a sikertelen monzai támadásba.

Hamilton szerint ő is megérti, amit Verstappen érez Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Ha valaki ismer engem, az tudja, hogy én teljesen nyugodt vagyok ilyen dolgokkal kapcsolatban, nem tud érdekelni. Nagyon laza vagyok. Az a legjobb érzés, amikor nagyszerű autónk van és minden hétvégére úgy megyünk, hogy a győzelemért küzdhetünk. Mindegy, hogy vezetem-e a világbajnokságot vagy sem.”

„Szerintem az ilyen hozzászólások megmutatják, hogy mennyire nem ismer engem, ami teljesen rendben van, nekem sem kell jól ismernem őt. Én csak magammal foglalkozom és nagyon élvezem, hogy az élmezőnyben vagyunk, remélhetőleg még nagyon sokáig így lesz” – nyilatkozta Verstappen az Orosz Nagydíj előtt.