Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton reagált arra, hogy Marko szerint csak megjátszotta a sérülést

2021.09.23. 13:06

Lewis Hamilton elutasította a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko által megfogalmazott kritikát, és kijelentette, kezelésekre volt szüksége a monzai baleset után.

Bírálta Lewis Hamiltont a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az Olasz Nagydíj után. Az osztrák veterán úgy vélte, hogy a világbajnoki címért küzdő Max Verstappen ellenfele csak megjátszotta, hogy megsérült, miután összeütközött a holland pilótával. A brit versenyző a következő nagydíj helyszínén, Szocsiban elutasította a felvetést.

Hamilton a monzai baleset utánForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem igazán figyelek arra, hogy ezek az egyének miről beszélnek – jelentette ki az Orosz Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. – Természetes, hogy amikor egy autó landol az ember fején, akkor valamelyest kellemetlenül fogja érezni magát. Ahogy elmondtam, bizonyosan éreztem valami [fájdalmat] a verseny után és azt mondtam, hogy ki fogom vizsgáltatni.” 

„Rögtön a verseny után elkezdtünk Angela [Cullennel] dolgozni, a repülőúton is ezt tettük, majd másnap orvosi vizsgálaton vettem részt. Utána akupunktúrával meg minden mással foglalkoztunk a hét során” – összegzett a hétszeres világbajnok, aki a verseny után rögtön egy divatgálára utazott New Yorkba.

Hamilton elismerte, „egy milliszekundum alatt bármi megtörténhet”, ezért hálás azért, mert súlyos sérülés nélkül átvészelte az ijesztő monzai balesetet, de elmondta, kész túllépni a történteken. Kijelentette azt is, hogy minden energiáját az előrelépésre összpontosítja, ezért nem akart az olaszországi ütközés részleteivel foglalkozni.

„Emlékszem, milyen volt az első világbajnoki címért küzdeni és már a tizedik csatát vívom, de emlékszem, hogy milyen volt akkor, mekkora nyomás tartozott ehhez, és milyen élményt jelentett, úgyhogy át tudom élni – utalt Verstappen helyzetére. – Az a fontos, hogy továbbra is keményen, de sportszerűen versenyezzünk. Nincs kétségem afelől, hogy mindketten profik leszünk és tanulunk a múltból.”

Nagyon szoros csatákat vív VerstappennelForrás: AFP/Andrej Isakovic

A hétvége előtt a versenyigazgató szigorította a próbarajtokra vonatkozó előírást, ennek értelmében a pilóták kizárólag a bokszkijárat közvetlen közelében végezhetnek el próbarajtokat. Ez azért volt szükséges, mert tavaly Hamilton a bokszutca végét jelző vonaltól távolabb végzett próbarajtot, ezért büntetést kapott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK