A Mercedes folytatná egyeduralmát Szocsiban, de azért tart a Red Bulltól

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Olasz Nagydíj 2021, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the first practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 10, 2021, ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
„Csendes elszántság” jellemzi a Mercedes az Orosz Nagydíj előtt, Toto Woflf csapatfőnök pedig pilótáiban és csapattagokban is bízik, de közben tudja, hogy nem lehet előre odaadni nekik a szocsi győzelmet.

Bizakodva várhatja az Orosz Nagydíj hétvégéjét a Mercedes, hiszen mióta csak futamot rendeznek az országban, még soha senkinek sem sikerült legyőznie őket Szocsiban. Toto Wolff úgy érzi, hogy a címvédő istálló a tapasztalatára és a legutóbb győzelmet a júliusi Brit Nagydíjon szerző idei autójára is építhet, ugyanakkor azt is tudja, nem számíthatnak sétagaloppra.

Tavaly Valtteri Bottas nyerte az Orosz Nagydíjat, Lewis Hamilton pedig büntetése után a harmadik lett Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„A célunk, hogy erős hétvégét hozzunk össze, kezdve az első szabadedzéssel, majd edzésről edzésre építkezzünk – olvashatóak Wolff szavai a Mercedes futamelőzetésében. – Lewis karrierje tizedik bajnoki csatáját vívja, és lézeres pontossággal koncentrál arra, hogy mit kell teljesítenie a hátralevő nyolc versenyen. Ami pedig Valtterit illeti, jobban vezet, mint valaha, miként azt Monzában is láthattuk. Az összes hátralevő hétvégén padlógázt fog adni."

Wolff elmondta, hogy „nyugodt elszántság jellemző most a csapatra", a „bajnoki címért küzdés és a szezon végi hajtás pedig pontosan az, amit a legjobban élvezünk."

„Egy intenzív és sokat követelő triplázás után újra feltöltődtünk és készen állunk. Legutóbb Monzában keserédes volt a szánk íze, hiszen Valtteri tiszteletet parancsoló, erős eredményt ért el, de Lewis lemaradt a pontokról, miközben megvolt benne a potenciál, hogy a győzelemért harcoljon" – tekintett vissza a Hamilton kiesését hozó Olasz Nagydíjra.

A címvédő istálló a konstruktőri pontversenyben 18 egységgel áll a Red Bull előtt, az egyéni értékelésben azonban Hamilton csak a második. A hétszeres világbajnok egy győzelemmel ugyanakkor mindenképpen megelőzné Max Verstappent, aki három helyes rajtbüntetést cipel magával erre a hétvégére, a Red Bull pedig akár motort is cserélhet az autójában.

Feküdhet a szocsi pálya a W12-esnek, de Monzában is ez volt a helyzet, és ott sem nyertek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Wolff azonban nemcsak ebben, hanem a Mercedesben és az idei autójukban is bízik, amelynek feküdhet a szocsi pálya. „Ami örömteli, hogy a W12-es versenyképesnek tűnik, és mindössze nyolc versennyel a szezon végéig most van itt az ideje használni a tapasztalatunkat és a részletekre, illetve a folyamatokra koncentrálni, ami majd átsegít a holtponton minket. Már várjuk, hogy Oroszországban ismét versenyezzünk."

A csapatfőnök ugyanakkor kiemelte, hogy hiába voltak legyőzhetetlenek Oroszországban eddig, ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy most is azok lesznek,

az idei szezonban a Red Bull ugyanis mindenhol meg tudta szorongatni őket. „Ezen a pályán jól teljesítettünk az évek során, mindkét versenyzőnk nagyszerű eredményeknek örülhetett. Azt reméljük, hogy folytathatjuk az itteni sikerszériánkat, de közben tudjuk, hogy ez az év teljesen más, úgyhogy újabb intenzív hétvégére számítunk" – tekintett előre az osztrák üzletember.