Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Verstappen a legjobb, nem akarnék ellene küzdeni

2021.09.21. 09:52

Nagyra tartja a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso az első világbajnoki címéért küzdő Max Verstappent, olyannyira, hogy nem is szeretne egy csapatban menni a holland pilótával.

Nagy elismerésben részesült a világbajnoki címért küzdő Max Verstappen, a mezőny egyik legsikeresebb és legnagyobbra tartott tagja, Fernando Alonso méltatta őt a RacingNews365.com-nak adott interjúban.

Verstappent még Alonso is nagyra tartjaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A spanyol pilóta korábban egyebek mellett a világbajnok Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton és Jenson Button csapattársa is volt, de elismerte, Verstappen ellen nem szívesen állna ki ugyanabban az istállóban.

„Pillanatnyilag ő az egyetlen, aki ellen talán nem szívesen küzdenék – árulta el. – Nagyon tisztelem Maxot. Jelenleg a Red Bull csapatában, az ott megszerzett tapasztalatával nem hiszem, hogy sok versenyző lenne, aki csatlakozhatna a Red Bullhoz, és legyőzhetné Maxot. Ha kivennénk Maxot a Red Bullból, talán jobb esély lenne erre.

Alonso ezzel arra is utalt, hogy a közvélekedés szerint jelenleg minden a holland pilótára épül a Red Bullnál, de a kétszeres F1-es világbajnok azt is hozzátette, hogy úgy véli, Verstappen „jelenleg ereje teljében van, és most a legjobbnak tartom őt a paddockban.”  

A spanyol pilóta szerint Verstappen első néhány F1-es évében szemmel látható volt a fejlődése, úgy emlékezett vissza, hogy a Toro Rossónál és a Red Bullnál már a kezdetekben is magas szinten teljesített, de rámutatott, hogy előfordultak balesetek és olykor túlzott agresszió a részéről. Ez viszont már nem jellemző rá.

A versenypályán ritkán találkoznak, Alonso az Alpine-nal egyelőre nem tud kiállni a Verstappen-Red Bull kombináció ellenForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Úgy gondolom, mára nagyon érett lett és a természetes tempójával már igen nehéz már legyőzni őt. Szerintem idén ő a favorit, és talán a következő évek során is ő lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK