Alonso: Verstappen a legjobb, nem akarnék ellene küzdeni

Forma-1, Monacói Nagydíj, Max Verstappen, Fernando Alonso, Lance Stroll
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 Team and Lance Stroll of Canada and Aston Martin F1 Team are pictured on the drivers parade ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nagyra tartja a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso az első világbajnoki címéért küzdő Max Verstappent, olyannyira, hogy nem is szeretne egy csapatban menni a holland pilótával.

Nagy elismerésben részesült a világbajnoki címért küzdő Max Verstappen, a mezőny egyik legsikeresebb és legnagyobbra tartott tagja, Fernando Alonso méltatta őt a RacingNews365.com-nak adott interjúban.

Verstappent még Alonso is nagyra tartja Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A spanyol pilóta korábban egyebek mellett a világbajnok Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton és Jenson Button csapattársa is volt, de elismerte, Verstappen ellen nem szívesen állna ki ugyanabban az istállóban.

„Pillanatnyilag ő az egyetlen, aki ellen talán nem szívesen küzdenék – árulta el. – Nagyon tisztelem Maxot. Jelenleg a Red Bull csapatában, az ott megszerzett tapasztalatával nem hiszem, hogy sok versenyző lenne, aki csatlakozhatna a Red Bullhoz, és legyőzhetné Maxot. Ha kivennénk Maxot a Red Bullból, talán jobb esély lenne erre.

Alonso ezzel arra is utalt, hogy a közvélekedés szerint jelenleg minden a holland pilótára épül a Red Bullnál, de a kétszeres F1-es világbajnok azt is hozzátette, hogy úgy véli, Verstappen „jelenleg ereje teljében van, és most a legjobbnak tartom őt a paddockban.”

A spanyol pilóta szerint Verstappen első néhány F1-es évében szemmel látható volt a fejlődése, úgy emlékezett vissza, hogy a Toro Rossónál és a Red Bullnál már a kezdetekben is magas szinten teljesített, de rámutatott, hogy előfordultak balesetek és olykor túlzott agresszió a részéről. Ez viszont már nem jellemző rá.

A versenypályán ritkán találkoznak, Alonso az Alpine-nal egyelőre nem tud kiállni a Verstappen-Red Bull kombináció ellen Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Úgy gondolom, mára nagyon érett lett és a természetes tempójával már igen nehéz már legyőzni őt. Szerintem idén ő a favorit, és talán a következő évek során is ő lesz.”