Vágólapra másolva!
Az eddigi elutasítás után Christian Horner méltatta az Alpha Taurinál versenyző Pierre Gaslyt, a francia pilóta pedig annak örül, hogy nyitottak a véleményére a csapatnál.

Változatlan pilótafelállással folytatja a versenyzést a Red Bull a Forma-1-ben, Max Verstappen csapattársa jövőre is Sergio Pérez lesz, ami elsősorban az Alpha Taurinál alkalmazott Pierre Gasly számára rossz hír. A francia versenyző a 2019-es szezon derekáig Verstappen oldalán szerepelt, de a gyenge eredményei miatt lefokozták őt a mai Alpha Taurihoz.

Gasly egyszer még talán visszajuthat majd a Red Bullhoz Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Gaslyt természetesen kedvezőtlenül érintette, hogy először Alexander Albon, majd Pérez ült a helyére, és egyikük sem tudja megközelíteni Verstappen teljesítményét, miközben ő a Toro Rossóval és az Alpha Taurival futamgyőzelmet, dobogós helyeket szerzett, és rendszeresen pontokat gyűjt, ezzel húzza magával a csapatot.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban nem tartotta valós forgatókönyvnek Gasly esetleges visszatérését

az élcsapathoz, de az F1 hivatalos weboldalának most azt mondta, „sohasem zárna ki semmit”, és ez reménysugarat jelenthet Gaslynak a 2023-as szezonra. „Nagyon szép szintet képviselve vezet. Még mindig nagyon fiatal és remek munkát végez.”

„A 2023-as évre több lehetőségünk is van, és ilyen helyzetben pont ezt akarjuk. Gasly az elmúlt néhány szezon során szenzációs munkát végez az Alpha Taurinál, és növekedni szeretnének, ezért kedvező a számukra, hogy megtartották a húzó versenyzőjüket.”

A francia versenyző a Racer.com-nak elmondta, a sikere egyik összetevője, hogy a csapat bizalmat szavazott neki, meghallgatják a visszajelzéseit, és azokat a fejlesztés során figyelembe is veszik. „Nagyon jól érzem itt magam, mert nagy bizalmat kapok az irányukból, és ez visszafele is így van” – nyilatkozta.

Gasly akármilyen jól szerepel, akkor sem tud versenyezni a Red Bull autóival Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„A kapcsolatunk kulcsa a köztünk lévő bizalom. Ez nem csak az autóról szól, hanem a mögötte álló egész gondolatmenetről; hogyan találjunk még nagyobb teljesítményre, miként próbáljuk fejleszteni a csomagunkat a nagy csapatok, például a Ferrari és a McLaren ellen, és hogyan próbáljunk folyamatosan az élen lenni.”