Vágólapra másolva!
Christian Horner elmondta, Max Verstappen eredményei függvényében döntenek arról, hogy mikor cseréljenek újra motort a Red Bullban. Van még idejük, de a büntetés elkerülhetetlen.

A pályán zajló küzdelem mellett érdekes taktikai színezetet is kapott Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki címért zajló csatája: a Brit Nagydíjon kettejük között történt baleset miatt Verstappennek rajtbüntetéssel járó motorcserére lesz szüksége, és még az sem kizárt, hogy Hamilton is hasonló sorsra jut.

Verstappenre rajtbüntetések várnak, de Szocsiban egyszerre is letölthetné őket Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A két versenyző monzai ütközése után Verstappen három rajthelyes büntetést is kap a soron következő Orosz Nagydíjra, de ez önmagában még nem sarkallja a Red Bullt arra, hogy eleve motorcserés hétvégére készüljenek. Legalábbis Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ennél bonyolultabb az összkép.

– utalt a RacingNews365.com-nak a motorcsere következményére. Szocsi kézenfekvő lenne, hiszen a Red Bull még sohasem nyert ezen a pályán, ráadásul „semlegesíteni” lehetne Verstappen rajtbüntetését, mert

a motor és az egyéb erőforráselemek cseréje miatt mindenképpen az utolsó helyről indulna.

„Megvan a lehetőségünk, gyanítom, azon fog múlni, hogy megtesszük-e vagy sem, hogy Szocsiban hol állunk szombaton – utalt az időmérő eredményére, ezek szerint amennyiben Verstappen az élmezőnyben tud maradni az időmérőn, a Red Bull megfontolja, hogy inkább elhalasszák a motorcserét. – Akkor döntünk majd, amikor közelebb járunk majd az időben a versenyhez.”

A Honda korábban kísérletet tett arra, hogy megjavítsa a sérült erőforrást, azt viszont közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt mégis muszáj volt kicserélni, mert felfedeztek egy repedést a belső égésű motor és a sebességváltó között. Horner szerint egy szerkezeti elemről van szó, ezért nagyon nehéz lenne orvosolni a problémát.

Pérez a zandvoorti motorcsere után már rendben van az idei szezonra Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„Nagyon kevés kilométer van benne, ezért megvizsgáltuk, hogy esetleg pénteki erőforrásként használjuk. Erre talán lenne is lehetőség, de sajnos valószínűtlen” – összegzett a brit szakember. Az Orosz Nagydíj után a mezőny Isztambulba, Austinba, Mexikóvárosba és Sao Paulóba utazik, egyik sem kifejezetten előnyös a motorcsere szempontjából.