Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton és Verstappen tiszteli egymást, de újra össze fognak ütközni

2021.09.20. 15:44

Az F1-es pilótákkal rendszeres kapcsolatban levő Alexander Wurz, valamint Ross Brawn is arra számít, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen az Olasz Nagydíjon történt ütközésük után sem fog másként hozzáállni az egymás elleni csatákhoz, előbbi szerint pedig egy harmadik ütközés is igen valószínűnek tűnik.

Amennyiben nem kell újabb futamot vagy futamokat törölni a koronavírus-járvány miatt, még nyolc verseny van hátra az idei szezonból, ami egyben azt is jelenti, hogy Lewis Hamiltonnak és Max Verstappennek bőven lesz még alkalma egymásnak esni. A jelenleg a versenyzők szakszervezetének, a GPDA-nak az elnökeként tevékenykedő korábbi F1-es pilóta Alexander Wurz szerint pedig fognak is, és nem ússzuk meg újabb ütközés nélkül az idei év utolsó harmadát.

Lehet, hogy látunk még hasonló az idénForrás: AFP/Andrej Isakovic

A két vb-aspiráns Silverstone-ban és Monzában ütközött eddig, előbbi eset után Hamiltont, utóbbit követően pedig Verstappent büntették. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az olaszországi incidens után azt mondta, a sportfelügyelőknek kell közbelépni, különben további, akár súlyos esetek is történhetnek, az F1-es pilótákkal rendszeres kapcsolatban álló Wurz azonban úgy látja, ez gyakorlatilag elkerülhetetlen. Szerintem nagyon valószínű [hogy lesz harmadik ütközés]. Mindkettejüknek meg kell jelölnie a saját területét. Ilyen a sport. Legyen szó bokszról, futballról, kézilabdáról vagy bármiről, ha két nagyság találkozik, ezek a dolgok megtörténnek" – idézi a Sky Sports a GPDA elnökét.

Több korábbi és jelenlegi pilótához hasonlóan Wurz is versenybalesetnek minősítette Hamilton és Verstappen monzai ütközését, majd elmondta, hogy a két rivális a pályán kívül ettől még tiszteli egymást.Az autón kívül mindkettejükkel szoktam beszélni, és ők is beszélnek egymással. Nagyon tisztelik a másikat, amit nagyszerű látni. A másik oldalon, a pályán viszont úgy vannak vele, hogy »harcolni vagyunk itt, és azért, hogy megnyerjük a Forma-1-es világbajnoki címet«. Ez az egyik legnagyobb presztízzsel bíró cím a sport világában. Küzdeniük kell, ez a játék része. Remélhetőleg ezt nemcsak egymás, hanem a saját eredményeik és saját csapatuk iránti tisztelettel is teszik, mert mindenekelőtt be kell fejezniük a versenyeket, úgyhogy nem engedhetnek meg túl sok balesetet."

Hamilton és Verstappen nem utálkozik, de a pályán nem ismernek kegyelmetForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Az osztrák expilóta elmondta, fog beszélni Hamiltonnal és Verstappennel is, de tudja, hogy csak az képes pontosan átlátni a helyzetet, aki az autóban ül. Ezzel együtt úgy látja, hogy Monzában mindketten hibáztak. „Ők is emberek, mindketten dühösek voltak a rossz kerékcseréjük miatt, és azért, ahogyan a verseny alakult, és az ember ilyenkor tudja, hogy csak egyetlen lehetősége van. Ebben az esetben bizonyos mértékig mindketten megroppantak a nyomás alatt, és összeütköztek."

Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója Wurzéhoz hasonló véleményen van, és a hátralévő nyolc futamon ő sem számít arra, hogy amennyiben Hamilton és Verstappen ismét egymásnak feszül, valamelyikük majd több helyet hagy. „Jelenleg két kakas van egy csárdában, és ennek látjuk a következményeit. Nem hiszem, hogy bármelyikük bármikor is meg fog hátrálni az év hátralévő részében, de remélem, hogy a bajnoki cím a pályán dől el, nem a védőfalban vagy a sportfelügyelők szobájában" – írta a brit szakember szokásos, az F1.com-on megjelent jegyzetében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK