Társoldalunk:
Hírlevél

Hamiltonnak nem tetszett, hogy Verstappen csak úgy elsétált a balesetük után

2021.09.13. 15:22

Max Verstappen nem ment oda érdeklődni Lewis Hamilton hogyléte felől kettejük Olasz Nagydíjon történt balesete után, ami a hétszeres világbajnoknak nem igazán tetszett.

Lewis Hamilton és Max Verstappen Brit Nagydíjon történt ütközése után a holland pilóta és a Red Bull is kritizálta riválisát és a Mercedes-istállót amiatt, ahogyan silverstone-i győzelmüket ünnepelték, mialatt Verstappen még kórházban volt. Talán ez is késztethette arra az Olasz Nagydíjon komoly sérülést vagy még rosszabbat megúszó hétszeres világbajnokot, hogy megjegyezze, Verstappen nem érdeklődött a hogyléte felől kettejük ijesztő balesete után.

Verstappen elsétál, miközben Hamilton még az autóban ülForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Egyértelműen nem számítottam rá, hogy Max elveszíti az uralmat az autó felett a kerékvetőn és nekem jön. Megnézve a felvételt, nagyon gyorsan történt minden. Az autóban csak arra tudtam gondolni, hogy továbbmenjek és hány pozíciót veszítek. Versenymódban voltam, úgyhogy arra gondoltam, miként folytathatnám a versenyt. Ott ültem, kicsit fájt a nyakam, de úgy voltam vele, hogy gyerünk. Az autó azonban sajnos nem mozdult" – összegezte a Verstappen három rajthelyes büntetésével járó ütközést Hamilton, aki főnöke szerint a glória nélkül belehalt volna abba, hogy a Red Bull az autója tetején landolt.

Hamilton ezután kitért arra, hogy az autójából kiszálló és az irányt a bokszutca felé vevő Verstappen rá sem hederített, és nem nézte meg, hogy jól van-e. „Láttam, hogy Max kiszáll és csak elsétál mellettem. Ezt egy kissé meglepőnek találtam, mert úgy gondolom, hogy amikor balesetünk van, az első dolog, hogy le akarjuk ellenőrizni, hogy a srác, akinek nekimentünk vagy akivel ütköztünk, rendben van-e.  A jó dolog, hogy ki tudtam szállni az autóból. Hosszú volt a séta vissza a bokszba, de legközelebb újra próbálkozunk."

Hamilton szerencsére nem sérült megForrás: AFP/Andrej Isakovic

Verstappen valóban nem mutatott nagy érdeklődést Hamilton irányába és még csak nem is dühöngött, utólag azonban azt állította, számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy riválisának kutya baja, ezért nem ment oda hozzá.  Lewis rendben volt, még akkor is próbált tolatni, amikor én már kiszálltam az autóból. Ha az ember nincs jól, akkor nem csinál ilyet"  – utalt arra, hogy a Mercedes hátramenetben igyekezett szabadulni a Red Bull alól, mielőtt Hamilton versenymérnöke a rádión arra utasította a pilótát, hogy állítsa le a motort.

A holland versenyző arra a kérdésre, hogy miért volt olyan nyugodt a baleset után, azt válaszolta, hogy „azért, mert sok oka van a történteknek, és sok mindent ki kell elemezni. De csalódott vagyok, nagyon jó eredményt reméltem, de továbblépünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK