Társoldalunk:
Hírlevél

Egy sorral előrébb jöttek a Ferrarik, ennél többet nem is kívánhattak

2021.09.11. 20:29

Problémákat kezelve javítottak a rajthelyezéseiken a Ferrari versenyzői az Olasz Nagydíj előtti sprintfutamon, de elismerték, a 6-7. helynél jobbat nem is kívánhattak volna szombaton.

Carlos Sainzot baleset, Charles Leclerc-t rosszullét hátráltatta az Olasz Nagydíj szombati napján, közvetlenül a sprintfutam előtt, ennek ismeretében elégedettek voltak azzal, hogy mindketten javítottak a rajthelyeiken, a 6-7. pozícióban értek célba Leclerc-Sainz sorrendben, és Valtteri Bottas büntetése után a harmadik sorból indulhatnak majd az Olasz Nagydíjon.

Leclerc megelőzte Sainzot a sprintfutamonForrás: AFP/Miguel Medina

Leclerc úgy vélte, „ez a legjobb, amit csak kívánhattunk”, de hozzátette, nehéz versenyre számít, mert az előttük lévő autók gyorsabbak náluk, ezért a lehető legtöbb pont megszerzését tűzte ki célként. „Ha tökéletes versenyünk lesz, akkor nyomást helyezhetünk az előttünk lévő négy autóra” – vélte.

A gumikezelés holnap kulcsfontosságú tényező lesz, különösen az első néhány kör során, amikor igyekeznünk kell, és ilyenkor kockáztatjuk a [túlzott] gumikopást. A mai nap alapján hasznos adataink vannak a gumikról és azon fogunk dolgozni, hogy ezek alapján a legjobb beállítást találjuk az első szárnyhoz.”

Az autó finomhangolása mellett Leclerc-nek az erőnlétén is dolgoznia kell, a második szabadedzésen tapasztalt rosszulléte után délután már jobban érezte magát, de még mindig betegség tüneteit mutatta. Sainz ezzel szemben az önbizalmát vesztette el, miután a második tréningen ismét összetörte az autóját, pedig a Sky Sportsnak azt mondta, nem is hajszolta a Ferrarit.

A második edzésen történt baleset nyilvánvalóan nem segítette a felkészülésünket a sprintkvalifikációra.” Kissé megrendült az önbizalmam a pálya azon részén, és az első kör után arra összpontosítottam, hogy azt kis lépésekkel visszanyerjem. A rajt sem volt ideális, mert erősen kellett fékeznem, amikor [Pierre] Gasly nekiment az egyik McLarennek, berakadtam mögéjük, és vesztettem egy pozíciót.”

Sainz összetörte a Ferrarit a szabadedzésenForrás: AFP/Miguel Medina

„Ugyanakkor, meggyőződésem, hogy holnap új lehetőségeink lesznek, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy jó eredményt érjünk el” – nyilatkozta a spanyol pilóta, aki köszönetet mondott a szerelőinek, mert a sprintfutamra összerakták az autóját, és a Sky Sportsnak elárulta, arra számít, hogy vasárnap fájni fog egy kissé a nyaka, de azt ígérte, hogy felkészülten áll majd rajthoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK