Vágólapra másolva!
A Williams csapatfőnöke, Jost Capito méltatta az istállótól az év végén távozó George Russellt, de úgy vélte, utódja, Alexander Albon révén is erős csapatuk lesz a következő szezon során.

A héten végre bejelentették, hogy George Russell a Mercedes versenyzője lesz és a Williams a Red Bull tartalékpilótáját, Alexander Albont szerződteti a helyére. Russell leigazolása már régóta a levegőben lógott, de Jost Capito, a Williams csapatfőnöke a Sky Sports műsorában azt mondta, ők is csak az utolsó pillanatban mehettek biztosra.

Russell jövőre a Mercedes főállású versenyzője lesz Forrás: Daimler AG/Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Mielőtt megszárad a tinta a szerződés aláírásakor, az ember sohasem tudja [hogy mi lesz]. Támogattuk, hogy megkapja ezt a szerződést, mert a pályafutásában ott tart, hogy tényleg megérdemli, hogy egy győzelemre és világbajnoki címre képes autóba ülhessen.”

Russell harmadik éve versenyez a Williamsnél, de a Mercedes juniorpilótájaként került oda, ettől függetlenül a grove-i istálló is sokat tett a brit tehetség fejlődése érdekében. Capito viszont elismerte, a Mercedesen múlt, hogy mi lesz Russell pályafutásának sorsa.

„Elég nehéz eladni valamit a tulajdonosának! Lehet, hogy lemaradtam valamiről, mert ez elég nehéznek tűnik! – viccelődött. – George-nak nagy elvárásai vannak, igencsak összeszedett, de ki is tud kapcsolni. A versenyek között ki tud kapcsolni, feltöltődik és teljesen motiváltan vissza tud jönni. Arra is képes, hogy a csapatot maga mögé állítsa,

Russell eddig egyértelműen a csapat húzóembere volt, ezért nagy feladat hárul utódjára, Alexander Albonra, viszont Capito úgy véli, a brit-thai versenyző és az istállónál maradó csapattársa, a kanadai Nicholas Latifi jó párost alkot.

Capito egy pilótát elengedett, egyet szerződtetett Forrás: Williams Racing

„Nicky révén meglesz a folytonosság, erős meggyőződésem, hogy remekül szerepel a második szezonja során, fejlődik és felfelé ível a pályája, Alex fiatalsága és tapasztalata révén pedig abszolút fantasztikus csapatunk lesz, és 2018-ban már versenyeztek is együtt a Forma-2-ben. Nagy várakozásaink vannak a párossal kapcsolatban a következő szezonban.”