Társoldalunk:
Hírlevél

Őszintén beszélt balesetének hatásairól Schumacher felesége és fia

2021.09.08. 10:52

Nyilvánosságra került néhány részlet a Netflix Michael Schumacherről készített dokumentumfilmjéből. A hétszeres világbajnok felesége, illetve fia is a 2013-as síbaleset hatásairól beszélt. A film előzetese alapján valószínű, hogy Schumacher semmilyen kommunikációra nem képes.

Már nem sokat kell várniuk a Forma-1 rajongóinak, illetve azon belül is leginkább azoknak, akik egykoron Michael Schumachernek szurkoltak, hiszen a Netflixen egy hét múlva, szeptember 15-én jelenik meg a róla készült dokumentumfilm. Az előzetes pár hete már elérhetővé vált, most viszont újabb részletek kerültek nyilvánosságra. 

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a Schumacherről szóló dokumentumfilmbőlForrás: Getty Images/2009 Luca Ghidoni/Luca Ghidoni

A Racefans ugyanis feleségét, Corinna Schumachert, valamint fiát, Micket is idézi. Mindketten a német legenda síbalesetével, pontosabban annak a családra gyakorolt hatásaival kapcsolatban szólaltak meg.

Természetesen minden nap hiányzik Michael, de nemcsak én, hanem a gyerekek, a család, az édesapja (édesanyja, Elisabeth 2003-ban meghalt – a szerk.) és mindenki más is így van ezzel körülötte – jelentette ki Schumacher felesége. – Mindenkinek hiányzik, de Michael itt van. Másként, de jelen van, és ez erőt ad nekünk. ”

A 91-szeres F1-es futamgyőztes pontos állapotáról még közel nyolc év elteltével sem lehet sokat tudni, ám a különböző nyilatkozatok alapján valószínű, hogy nem tud beszélni. Corinna Schumacher elárulta, ahol csak tud, igyekszik segíteni férjének.

Együtt élünk az otthonunkban, ahol terápiát végzünk – mondta. – Mindent megteszünk, hogy javítsunk Michael [állapotán], hogy kényelmes legyen neki, és hogy érezze a családunk [jelenlétét], valamint a [köztünk fennálló] köteléket. Bármi történjék, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, ahogyan mindannyian.”

Az "érezze a család" jelenléte vészjósló mondat: ez alapján az is lehet, hogy Schumacher semmilyen kommunikációra nem képes.

Schumacher aktív F1-es pilótaként, valamint visszavonulása után is odafigyelt arra, hogy családja ne legyen lépten-nyomon a bulvárlapok címlapján. Balesete óta viszont ő az, akit meg kell óvni a nyilvánosságtól, és ezt igyekeznek is megtenni.

Schumacher többször is együtt mutatkozott feleségével, de gyerekeit mindig igyekezett megóvni a nyilvánosság előlForrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup

„Úgy próbálunk élni családként, ahogyan Michael akarta és még mindig akarja, és haladunk a saját életünkkel – magyarázta felesége. – Mindig azt mondta, hogy a magánélet az magánélet, és számomra nagyon fontos, hogy továbbra is élvezhesse a privát életét, amennyire csak lehetséges. Michael mindig megvédett minket, most mi óvjuk meg őt.”

Az 52 éves expilóta fia szintén autóversenyző lett; olyannyira, hogy tavaly megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, idén pedig bemutatkozhatott a Forma-1-ben. A Haas versenyzője a Netflix kameráinak beszélt arról, hogy milyen szomorúságot okoz neki, hogy nem oszthatja meg sikereit édesapjával.

A baleset óta azok a családi élmények, amiket minden ember átél a saját szüleivel, nincsenek többé, vagy legalábbis jóval kevesebb van belőlük, és ez bizonyos szempontból kicsit igazságtalan. Szerintem apám és én mostanra más módon [is] megértenénk egymást, pusztán azért, mert hasonló nyelvet beszélünk, a motorsport nyelvét, így sokkal több dologról tudnánk társalogni. Sokszor jár ezen a fejem, és arra gondolok, hogy mennyire klassz lenne. Mindent megadnék érte!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK