Társoldalunk:
Hírlevél

Horner: Mások megremegtek a nyomás alatt, Verstappen remekül bírta

2021.09.08. 18:49

A Red Bull versenyzője nem gondolja, hogy az átlagosnál nagyobb nyomás nehezedett volna rá Hollandiában, a hazai versenyén, de főnöke méltatta, egyben azt mondta, még sosem élt át ilyen hangulatot a Forma-1-ben.

Max Verstappen elképesztő szurkolói hangulatban nyerte meg élete első hazai versenyét, a Forma-1-be három és fél évtized után visszatérő Holland Nagydíjat. A narancssárgába öltözött drukkerek Európa-szerte látványosan követték és buzdították, de otthon minden korábbinál jobban kidomborodott, kiért szorítanak.

Az elvárások akár meg is béníthatták volna a Red Bull pilótáját, de sikerült megnyernie az időmérőt és a versenyt is, így semmi sem rontotta el a fiesztát. Ő maga nem érzett semmilyen szokatlant a körülményektől.

Verstappen megnyerte első hazai nagydíjátForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Boris Streubel

Az emberek mindig azt hiszik, hogy egy versenyzőn nagyobb a teher a hazai futamán, de én inkább élveztem azt.

– jelentette ki. – Az autóban ülve nem az jár a fejünkben, hogy jól teljesítsünk, mert az F1-ben mindig jól kell teljesíteni. Ebből a szempontból nem volt különbség. Számomra a hazai környezet semmit sem változtatott a nyomáson."

Főnöke, Christian Horner ugyanakkor rámutatott, hogy nem mindenki képes ilyen hozzáállásra, emiatt is volt különleges Verstappen teljesítménye.

„Elképesztő volt a hangulat. A karrierem során sehol sem tapasztaltam ekkora támogatást egy versenyző irányába, olyan volt, mintha három napig egy éjszakai bárban lettünk volna. Láthattuk más pilótáknál, hogy a hazai versenyükön megérzik a nyomást, de Max remekül kezelte. Őrületes érzelmek, hangzavar volt, de ő a saját feladatára koncentrált" – mondta.

Verstappen a győzelmével a bajnokságban is az élre állt és az élről várhatja a hétvégi Olasz Nagydíjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK