Mercedes: Bottas megérdemelte volna, hogy a csapatnál maradjon

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Mercedes, Lewis Hamilton, Toto Wolff, Valtteri Bottas
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP, second placed Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff celebrate after the Mercedes GP team won a 7th consecutive F1 Constructors Championship during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Méltatással búcsúznak Valtteri Bottastól a Mercedesnél, miután bejelentették, hogy a finn pilóta a szezon végén elhagyja a csapatot és az Alfa Romeónál folytatja a pályafutását.

Hétfőn hivatalosan is megerősítették a Forma-1 egyik legrosszabbul őrzött titkát, az Alfa Romeo Racing bejelentette, hogy leigazolták Valtteri Bottast, aki a visszavonuló Kimi Räikkönen helyét veszi át, és ezzel lehetővé válik az is, hogy a világbajnoki címvédő istálló nyilvánosságra hozza George Russell leszerződtetését is.

Bottas, Wolff és Hamilton a tavalyi világbajnoki győzelem alkalmával Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Bottas 2017-től versenyez a Mercedes színeiben, az elmúlt öt szezon során egyszer sem tudott Lewis Hamilton komoly kihívója lenni, de jó csapatjátékosként nagy szerepet vállalt abban, hogy a Mercedes az ő részvételével is sorra nyeri a konstruktőri világbajnokságokat és bár mindig csak egyéves szerződéseket kapott, ő lett Hamilton legtovább kitartó csapattársa.

– írta Hamilton az Instagramon. – Egymást motiválva mentünk keresztül a hullámhegyeken és hullámvölgyeken. Ő az eddigi legjobb csapattársam, akivel volt szerencsém együtt dolgozni. A tempód és az állóképességed lenyűgöző, de számomra azzal emelkedsz ki igazán, hogy milyen ember vagy. Nagyszerűbb vagy annál, mint képzeled, és tudom, hogy fényes jövő áll előtted.”

Bottas az Alfa Romeo közleményében is kitért a Mercedesnél lezáruló korszakára, a csapat weboldalának elmondta, úgy érzi, mindent kihozott a lehetőségből, és semmit sem hagyott benne. „Azt szeretném, hogy bajnokként zárjuk le a közös időszakunkat.”

A finn pilóta köszönetet mondott Toto Wolff csapatfőnöknek és az istálló tagjainak, hogy tiszteletteljesen hozták meg a döntést, amelynek értelmében távoznia kell a csapattól, és azt ígérte, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjig mindent belead majd a Mercedes idei sikeréért. Bottast főnöke is méltatta, Wolff szerint nem volt könnyű és magától értetődő a döntésük.

Bottas 9 alkalommal nyert, az összes győzelmét a Mercedesszel érte el Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Valtteri szenzációs munkát végzett az elmúlt öt szezon során, sokat hozzátett a sikerünkhöz és a gyarapodásunkhoz. Lewisszal közösen új mércét állítottak a sportágban a csapattársak együttműködése terén, és értékes fegyver a világbajnoki csatákban, belehajszolt minket a példátlan sikerekbe.”

„Abszolút megérdemelte volna, hogy a csapattal maradjon, örülök, hogy talált magának egy izgalmas kihívást az Alfával, és a jövő évtől a sportág élvonalában folytathatja a pályafutását. Amikor eljön az idő, úgy távozik majd, hogy a csapat minden egyes tagja rengeteg jókívánsággal búcsúzik majd tőle, és örökké a Mercedes-család tagja marad.”