Társoldalunk:
Hírlevél

Kimi Räikkönen koronavírusos, kihagyja a Holland Nagydíjat

2021.09.04. 09:38

Az Alfa Romeo Racing hivatalos közleményben tudatta, hogy Kimi Räikkönen legutóbbi koronavírustesztje pozitív lett, így nem vesz részt a Holland Nagydíjon. A helyére a csapat tartalékpilótája, a legutóbb a Williams színeiben a 2019-es szezonzárón versenyző Robert Kubica ugrik be.

Az Alfa Romeo a következő közleményt adta ki: A csapat megerősíti, hogy a Zandvoortban elvégzett legutóbbi, 2021-es Holland Nagydíjat megelőző tesztelések során Kimi Räikkönen tesztje pozitív lett a COVID-19-re. Kiminek nincsenek tünetei és jó hangulatban van, azonnal karanténba vonult a hotelszobájában. A csapat azonnal elvégezte a kontaktkutatást, és nem számít újabb esetekre a csapatban a Holland Nagydíj hátralevő ideje alatt. Az Alfa Romeo Racing gyors gyógyulást kíván Kiminek, további információkat pedig később fog közölni.

Räikkönen Kubicának adja át a helyétForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A tavalyi szezon során több versenyző is elkapta a koronavírust, futamot azonban csak hármuknak, Sergio Péreznek, Lance Strollnak és Lewis Hamiltonnak kellett kihagynia. 

Az idén Räikkönen az első pilóta, aki megfertőződött a COVID-19-cel, a helyét pedig Robert Kubica, az Alfa Romeo teszt- és tartalékpilótája veszi át. 

„Robert az Alfa Romeo Racing tartalékpilótája a 2020-as szezon kezdete óta, az idén pedig három szabadedzésen vezette a C41-est. 97 Forma-1-es futammal és tapasztalattal az idei autóról készen áll rá, hogy a legjobbját nyújtsa a csapatért” – olvasható az istálló közleményében.

Kubica az idei Osztrák Nagydíj első szabadedzésénForrás: AFP/Andrej Isakovic

Kubica 2006 és 2010 között előbb a BMW-Sauber, majd a Renault, a súlyos sérülésekkel járó 2011-es ralibalesetét követő visszatérése után pedig a Williams színeiben versenyzett az F1-ben. Az idén a tartalékpilótai munkája mellett sportautóval versenyez, két héttel ezelőtt pedig csapatával az utolsó körben történt műszaki hiba miatt bukta el az LMP2-es kategóriagyőzelmet a Le Mans-i 24 óráson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK