Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint az első hely is meglehetett volna neki a Holland Nagydíj második szabadedzésén, ha Nyikita Mazepin nem csúszik ki.  A holland pilóta úgy véli, fejlődniük kell az időmérőre.

Noha a Mercedesszel ellentétben két autóval tudott végig körözni, a Red Bull sem zárt tökéletes pénteki napot Zandvoortban. Max Verstappen egyszer sem tudta a leggyorsabb kört autózni, bár elmondása szerint a második piros zászló nélkül második tréningen első lett volna, miközben összességében egyik pilóta sem volt elégedett az autó viselkedésével egy körön.

Verstappen szerint van még min javítani Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

„Részünkről nem gondolom, hogy túl reprezentatívak voltak a rövid etapok, mert a gumik már egy kör után veszítettek a teljesítményükből egy kicsit.

– nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak. – Akkor pedig most egy kicsit másképp beszélgetnénk. De soha nem lesz minden tökéletes, mindig próbáljuk beleásni magunkat a részletekbe, hogy mit csinálhatnánk jobban."

Például javíthatnak az autó egyensúlyán kevés üzemanyaggal.

Meg fogjuk vizsgálni, hogy miként tudunk javítani az egykörös tempónkon."

Nehéz összevetni, hogy hol állnak a Mercedeshez képest az egykörös tempóban Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Christian Horner elárulta, hogy egyik pilóta sem volt elégedett a rövid etapjával, de bízik benne, hogy szombatra ezen a téren is jók lesznek. „Nem jött össze az első lágy gumis körünk, ezért nem vagyunkk benne teljesen biztosak, hogy milyen tempóra vagyunk képesek, miközben van néhány dolog, amivel meg kell birkóznunk. Az autó sokkal jobb volt a hosszú etapokon, Max futott néhány jó kört, és Sergio tempója is jelentősen javult. Szerintem csak egy kicsit össze kell kapnunk magunkat egy körön, miközben természetesen tiszta körre is szükség van."

Az sem nyugtathatja a Red Bullt, hogy Sergio Pérez egész nap tetemes lemaradásban volt csapattársához képest, a második szabadedzésen például 7 tizedet kapott tőle, amivel csak a 12. helyen végzett.

A mexikói pilóta alsóbb kategóriákban sem vezetett még Zandvoortban, az edzések után pedig elmondta, hogy a sok megszakítás nem könnyítette meg a dolgát.

Péreznek össze kell kapnia magát Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Elképesztő volt ezen a régvágású pályán vezetni. Nagyon más a többi pályához képest, amelyeken versenyzünk, ilyen sok egymás utáni jobb kanyarral pedig különleges és fizikális kihívást jelent. Én még soha nem vezettem itt korábban, úgyhogy nekem teljesen új, ennyi megszakítással pedig nehéz volt felvenni a ritmust.

Elég sok dolgot kell megvizsgálnunk és döntéseket kell hoznunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az autóból."