Társoldalunk:
Hírlevél

Bejelentették a jövőre érkező miami F1-es pálya nevét

2021.09.03. 13:30

Már neve is van az első Miami Nagydíj helyszínének. A 2022-ben debütáló pályán jelenleg is zajlik az építkezés, az érdeklődés pedig már most hatalmas.

Jelenleg is zajlanak az előkészületek Miami-ban, az F1 első Miami Nagydíja előtt. A mezőny jövőre teszi először tiszteletét a sportág történetének 11. amerikai futamhelyszínén, a verseny pontos dátuma azonban egyelőre nem ismert, Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója azonban annyit már elárult, hogy valószínűleg 2022 második negyedévében, azaz valamikor április és június között kerül rá sor. Van azonban, amit már tudunk, a szervezők ugyanis nyilvánosságra hozták az épülő pálya nevét.

Gyönyörű környezet és kiszolgálás várja majd az első Miami Nagydíjra érkezőketForrás: F1

A meglehetősen hosszú, 5,41 km-es, 19 kanyarból, három hosszabb egyenesből és várhatóan 3 DRS-zónából álló aszfaltcsíkot magában foglaló komplexum a Miami International Autodrome nevet kapja. A Miami Dolphins amerikaifutball-csapat otthonául szolgáló, egyéb, nagyszabású sporteseményeknek is otthont adó Hard Rock Stadium körül kanyargó pálya Tom Garfinkel, a Miami Nagydíj ügyvezető partnere szerint nagyon magas színvonalú lesz.

Boldogan ismertetem, hogy a pálya hivatalos neve a Miami International Autodrome lesz. Keményen dolgoztunk egy olyan pálya létrehozásán, amely biztosítja a nagyszerű versenyeket és számos előzési lehetőséget. Emellett azon is dolgozunk, hogy a Hard Rock Stadium Miami Gardensben található sport- és szórakoztató campusában innovatív szurkolói élményt biztosítsunk – Olyan élményeket, amelyek megmutatják, miként vált Miami a kultúra nemzetközi kurátorává az étkezésen, művészeten, divaton, zenén és sporton keresztül."

Jelenleg is zajlik az építkezés Miamiban

Richard Cregan ügyvezető igazgató elárulta, hogy már most rengetegen szeretnének belépőhöz jutni. Már most 150 ezernél is több jegyigénylés érkezett, ami rendkívül bátorító úgy, hogy még be sem jelentettük az első Miami Nagydíj időpontját. Ezen igénylések közel egyharmada vállalatoktól jött, akik szeretnének bebocsátást nyerni a világszínvonalú vendéglátó egységekbe, amelyekről a Hard Rock Stadium campusa híres. Az igénylések 25 százaléka jött a tengerentúlról. Amint egyre többet ismertetünk a részletes tervekből és egyre jobban személyre szabjuk az ajánlatainkat, biztosak vagyunk benne, hogy a Miami International Autodrome világszerte a szurkolók fókuszpontjába kerül."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK