A lépéshátrányban levő Hamilton Bottas segítségében bízik

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Holland Nagydíj, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton gets off of his car after he experienced an technical failure at the Zandvoort circuit during the second free practice session of the Netherlands' Formula One Grand Prix in Zandvoort on September 3, 2021. (Photo by Koen van Weel / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Nem lesz könnyű dolga a pénteki nap nagy részét elveszítő Lewis Hamiltonnak a Holland Nagydíj folytatásában, de a hétszeres világbajnok bízik benne, hogy csapattársa kihúzza őt a bajból.

Lewis Hamilton gyakorlatilag teljes egészében kihagyta a Holland Nagydíj második szabadedzését, miután Mercedesében az olajrendszerrel kapcsolatos probléma lépett fel. A hétszeres világbajnok tudja, hogy mindez lépéshátrányba hozza őt, de reméli, hogy a Valtteri Bottas által gyűjtött adatokkal képes lesz felzárkózni holnap.

Hamilton alatt megállt a Mercedes

„Ma reggel csak húsz percet tudtunk körözni a piros zászló miatt, úgyhogy természetesen mindez lépéshátrányba hoz minket, de úgy tűnt, hogy Valtterinek jó edzése volt, úgyhogy remélhetőleg holnap be tudjuk hozni az elveszített idő egy részét – utalt Hamilton a Sky Sportsnak arra, hogy az első edzésen is kevés kört tudott megtenni a többiekkel egyetemben. – Az első edzésen nem volt rossz az autó, de a másodikra változtattunk néhány dolgon, azonban mindössze egy köröm volt, ezért nagyon-nagyon nehéz eldönteni, hogy jó vagy a rossz irányba mentünk. De amint mondtam, ott van Valtteri, aki sok kört megtett, így sok adatunk van a megtankolt autós etapokról, miközben a legtöbb pilóta futott ilyet."

A Mercedes az edzés után megerősítette, hogy Hamilton autójában a szezon során eddig legtöbb kilométert futó, már csak a pénteki napokon használt motor volt, így ha tönkre is ment, az vasárnap még biztosan nem jár hátrasorolásos büntetéssel.

Ami a beállításokat illeti, Hamilton szerint ezen a téren is segítségére lehet a csapattársa. „Nem hiszem, hogy az időmérőn a tiszta kör összehozása lesz a fő probléma, számomra inkább az, hogy felzárkózzak.

Hamiltonnak lesz mit bepótolnia Forrás: AFP/Koen Van Weel

A két Ferrari és Esteban Ocon mögött a negyedik helyen záró, az Alpine francia versenyzőjével egyetemben a legtöbb, 33 kört megtevő finn úgy érzi, összességében jó napja volt, a zandvoorti pályán való vezetést pedig kifejezetten élvezte. „Remélem nézni is szórakoztató, az autóban egyértelműen az. Nagyon élveztem a döntött kanyarokat és a különböző szekciókat. Jó ritmusa van a pályának, nem nehéz megtalálni a ritmust. Kis különbségek voltak ma a csapatok között, ami azt jelenti, hogy holnap bármi lehetséges lesz."

A pálya egyébként Hamilton tetszését is elnyerte.

Nem is igazán emlékeztem rá, csak tudtam, hogy remek volt egy Forma-3-as autóval, egy F1-essel viszont őrületes. A tempó, amivel átmegyünk a hetes kanyaron... Ez egy igazi versenypálya, bár nem hiszem, hogy képesek leszünk előzni, mert nagyon nagy leszorítóerővel megyünk, szupergyorsak a kanyarok, amelyekben valószínűleg nem fogjuk tudni követni a másikat. Reméljük, hogy jó stratégiánk lesz vasárnapra."