A Ferrari pilótái óvatosak az első két hely megszerzése után

Forma-1, Holland Nagydíj, péntek, Charles Leclerc, Ferrari
Carlos Sainz of Scuderia Mission Winnow Ferrari drive his SF21 single-seater during free practice of Dutch Grand Prix, 13th round of Formula 1 World Championship in CM.com Circuit Zandvoort, North Holland, Netherlands, 3 September 2021 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc és Carlos Sainz is igyekezett a helyén kezelni a Ferrari pénteki tempóját, ezzel együtt mindketten elégedettek azzal, ahogyan kezdték a Holland Nagydíj hétvégéjét.

A Ferrari mondhatni a semmiből bérelte ki magának a virtuális első sort a Holland Nagydíj pénteki második szabadedzésén, miután Charles Leclerc szerezte meg az első, Carlos Sainz pedig a második helyet. Noha mindkét pilóta elégedett volt az autóval, azért mindketten megjegyezték, nem biztos, hogy a valós erősorrendet tükrözi ez az eredmény.

A második szabadedzésen Leclerc volt a leggyorsabb Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Szerintem még elég nagy potenciál van bennünk a fejlődésre.

– nyilatkozta Charles Leclerc.

„Azonnal magabiztosan éreztem magam az autóban mind az egyensúlyt, mind a teljesítményt tekintve – mondta már Carlos Sainz. –

Az biztos, hogy van még tér a fejlődésre, de az autó jónak érződött és pozitív pénteket zártunk."

Leclerc még elárulta, hogy a megtankolt autós etapokon már nem volt olyan rózsás a helyzet, mint egy körön ezért a folytatásban arra fognak koncentrálni.

Sainz is tudja, nem feltétlenül a valós helyükön végeztek Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Ami pedig a zandvoorti aszfaltcsíkot illeti, az mindkét Ferrari-pilótára pozitív benyomást tett. „Lenyűgöző és más ez a pálya, mint amihez hozzá vagyunk szokva.

Élveztem ma a vezetést, és az atmoszféra a pályához közel levő szurkolókkal is nagyszerű" – lelkesedett a spanyol.

„Nagyon élveztem a vezetést Zandvoortban, a döntött kanyarok nagyon különlegesnek hatottak az első mért körömön, és összességében szórakoztató vezetni ezen a pályán. A versenyen nem hiszem, hogy sok előzés lesz, ezért fontos lesz holnap a jó rajtpozíció megszerzése" – tekintett előre Leclerc.