Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari pilótái óvatosak az első két hely megszerzése után

2021.09.03. 19:10

Charles Leclerc és Carlos Sainz is igyekezett a helyén kezelni a Ferrari pénteki tempóját, ezzel együtt mindketten elégedettek azzal, ahogyan kezdték a Holland Nagydíj hétvégéjét.

A Ferrari mondhatni a semmiből bérelte ki magának a virtuális első sort a Holland Nagydíj pénteki második szabadedzésén, miután Charles Leclerc szerezte meg az első, Carlos Sainz pedig a második helyet. Noha mindkét pilóta elégedett volt az autóval, azért mindketten megjegyezték, nem biztos, hogy a valós erősorrendet tükrözi ez az eredmény.

A második szabadedzésen Leclerc volt a leggyorsabbForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Szerintem még elég nagy potenciál van bennünk a fejlődésre. Egyelőre jól fest a helyzet, de nem szabad elragadtatni magunkat, mert ez még csak a péntek, és úgy érzem, hogy az ellenfeleinkben maradt még egy kis tartalék" – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Azonnal magabiztosan éreztem magam az autóban mind az egyensúlyt, mind a teljesítményt tekintve – mondta már Carlos Sainz. – Sikerült néhány jó kört megtennünk a lágy gumin, miközben másokat hátráltattak a piros zászlók, úgyhogy talán ezért fest olyan jól az eredményünk. Az biztos, hogy van még tér a fejlődésre, de az autó jónak érződött és pozitív pénteket zártunk."

Leclerc még elárulta, hogy a megtankolt autós etapokon már nem volt olyan rózsás a helyzet, mint egy körön ezért a folytatásban arra fognak koncentrálni.

Sainz is tudja, nem feltétlenül a valós helyükön végeztekForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Ami pedig a zandvoorti aszfaltcsíkot illeti, az mindkét Ferrari-pilótára pozitív benyomást tett. „Lenyűgöző és más ez a pálya, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Szórakoztató volt különböző íveket kipróbálni az első szabadedzésen a döntött kanyarokban, majd egy kicsit jobban nyomni a gázt a második gyakorláson. Élveztem ma a vezetést, és az atmoszféra a pályához közel levő szurkolókkal is nagyszerű" – lelkesedett a spanyol.

„Nagyon élveztem a vezetést Zandvoortban, a döntött kanyarok nagyon különlegesnek hatottak az első mért körömön, és összességében szórakoztató vezetni ezen a pályán. A versenyen nem hiszem, hogy sok előzés lesz, ezért fontos lesz holnap a jó rajtpozíció megszerzése" – tekintett előre Leclerc.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK