Társoldalunk:
Hírlevél

Nem ért egyet Hamiltonnal a Forma-1 főnöke, miszerint kártéríteni kellene a nézőket

2021.09.02. 09:54

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója nem ért egyet Lewis Hamiltonnal a Belga Nagydíj nézőinek kártérítésével kapcsolatban, de előrevetítette, hogy valamilyen módon kárpótolni fogják a valódi futam nélkül maradt szurkolókat.

Nagy port kavart a Forma-1 idei Belga Nagydíja, amelyet lényegében nem tudtak megtartani, noha hivatalos végeredmény a három, biztonsági autó mögött megtett körnek köszönhetően született, és a pontok felét is odaadták. Az elmaradt verseny legnagyobb vesztesei egyértelműen a szurkolók, akik közül sokan azonnal elkezdték követelni a belépőjük árát. Kiállt az elégedetlen drukkerek mellett a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is, az F1 vezetője azonban nem osztotta a véleményét.

A szurkolók egész hétvégén kitartóak voltakForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Mercedes pilótája rögtön a verseny után azt javasolta, hogy az F1 fizessen kártérítést a nézőknek, majd több nyilatkozatában is megismételte ezt a felvetést. Stefano Domenicalitól, az F1 elnök-vezérigazgatójától ez után megkérdezték, hogy osztja-e Hamilton véleményét, mire az olasz sportvezető igen határozottan felelt. Nem, nem osztom. Az ember kifizetheti a jegyet, utána azonban történik, ami történik. Sajnos az időjárást nem mi irányítjuk, és akár két kört tesznek meg a versenyzők, akár egyet sem, a szervezés költségei ugyanakkorák" – utalt Domenicali arra, hogy a szervezőknek ettől még pénzbe került a Belga Nagydíj, ráadásul az F1-nek utalandó jogdíjat is ki kellett fizetniük.

Domenicali hangsúlyozta, hogy a biztonság volt a legfontosabb, ezért nem tudtak versenyezni, majd célzott rá, hogy valamilyen kárpótlást lehet, hogy fognak kapni a szurkolók. „A szervezők velünk közösen figyelembe fogják venni, hogy milyen elhivatottságot mutattak a szurkolók, ez biztos."

Szeptember elsején aztán az F1 már közleményben is jelezte ezt. „Az időjárás hatását követően az augusztus 29-i Belga Nagydíjra a Forma-1 és a verseny promótere különböző lehetőségeket vizsgál a jegytulajdonosok számára, hogy kifejezze, felismerjük és hálásak vagyunk az elhivatottságukért és elkötelezettségükért. A lehető leghamarabb további részletekkel szolgálunk, mivel meg akarjuk köszönni a drukkerek folyamatos támogatását és szenvedélyét a Forma-1 iránt" – olvasható a közleményben.

Visszamenne Spába, hogy le tudják futni rendesen a Belga NagydíjatForrás: AFP/John Thys

Noha ennek nagyon kicsi, mondhatni nulla a valószínűsége, Hamilton és a jövőre minden bizonnyal a másik Mercedest vezető George Russell nem bánná azt sem, ha a mezőny még az idén visszatérne Spába, hogy egy ingyen versennyel kárpótolja a szurkolókat. Én biztosan eljönnék. Imádom a helyet, úgyhogy ha találnánk egy időszakot, amikor nem esik, és adnánk a szurkolóknak egy ingyen futamot, az nagyszerű lenne – mondta Hamilton, majd csatlakozott hozzá williamses honfitársa. – Ha az idén az egyik verseny kiesne, nem lenne ellenemre visszatérni Spába. Nyilván ez az egyik legjobb verseny és pálya a naptárban, sok drukkernek, akik imádják az F1-et és Belgiumban élnek, pedig nem volt lehetősége látni azt, amiért odamentünk. Ez egy módja lehetne kárpótolni őket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK