Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappennek nem a hazai pálya, hanem a közönség ad erőt Zandvoortban

2021.09.01. 11:01

Eddig mindössze egyszer versenyzett a Holland Nagydíj helyszínén Max Verstappen, de F1-es autóval már ment az új pályán is. Csapattársa, Sergio Pérez reméli, hogy egy hónap után ténylegesen versenyezhet is majd az F1-ben.

Alig néhány nap után a hétvégén folytatódik az F1-es világbajnokság a versenynaptárba visszatérő Zandvoortban, ahol legutóbb 1985-ben rendeztek utoljára nagydíjat, de utánpótlás-bajnokságok azóta is ellátogattak a tengerparti aszfaltcsíkra, és Max Verstappen már a felújított formájában is vezetett rajta, igaz, egyelőre csak bemutatóköröket tett meg.

Verstappen ment már a felújított pályánForrás: Getty Images for Red Bull Racing/2020 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

„Eddig csak egyszer versenyeztem Zandvoortban, és az egy Forma-3-as autóval történt, amikor még ’valaki fia’ voltam, most már fordítva lesz! – nevetett Verstappen arra utalva, hogy 2014-ben még mindenki Jos Verstappen fiaként beszélt róla, amikor megnyerte az F3 Masters futamot. – A pálya megváltozott azóta, néhány kanyar más lett, de
már az F3-as autóval is nagyon élvezetesek voltak a kanyarok, elég gyorsak, úgyhogy izgatottan várom, hogy újra F1-es autóval és nagyobb tapadással versenyezzünk.”

„A Red Bull-lal voltam már itt néhány bemutató alkalmával, régi F1-es autókkal, úgyhogy pár kört megtettem már a megújított pályán is F1-es autóval, ami hasznos lehet az első néhány kör során” – jelentette ki.

A mérsékelt pályaismeret mellett a szenvedélyes szurkolók bátorítása is Verstappen mellett szól majd, még akkor is, ha a koronavírus miatti korlátozások következtében csak kétharmados kapacitással lehet feltölteni a lelátókat. A holland pilótát lényegében mindenhova követő drukkerek azonban így is mindent beleadnak majd.

„Nagyon várom már, hogy Zandvoortban versenyezhessek."
„Különleges lesz Hollandiában menni a hazai közönség előtt, de versenyzőként az is szép kihívás, hogy egy új pályán megtaláljuk egy F1-es autó határait. Csodálatos volt látni, ahogy a szurkolók drukkolnak nekünk Ausztriában és Belgiumban, remélem, hogy jó műsort tudunk csinálni a hétvégén a lelátón ülőknek.”

Verstappen 2014-ben a zandvoorti pályán, néhány hónappal az első F1-es szabadedzése előttForrás: ANP via AFP/Sander Koning

„A pályán egy kissé nehéz lehet majd előzni, de az egykörös tempó szerintem kárpótol majd ezért. Az időmérős körök nagyon gyorsak lesznek és keményen megfizetünk majd a hibákért. Miután tavaly törölték a versenyt, az idei még különlegesebb lesz, és természetesen csodálatos lenne újra győzni egy újabb hazai pályán a Narancs Sereg előtt” – utalt a szurkolóira.

Pérez szeretne már versenyezni is

A hétvégén természetesen mindenki Verstappenre figyel majd, főleg azért, mert 3 pontra csökkentette a hátrányát a listavezető Lewis Hamilton mögött, de Sergio Pérez teljesítménye is téma lesz, miután a mexikói pilóta az előző néhány hétvégén csetlett-botlott, és rajt- vagy rajt előtti balesetek, valamint a nyári szünet miatt már bő egy hónapja ténylegesen nem is versenyzett.

„Elég rég volt már, hogy legutóbb részt is vettem a versenyen – viccelődött. – Várom már, hogy újra kialudjanak vasárnap a lámpák, az biztos. Nagyon remélem, hogy Zandvoortban visszatérhetünk a dobogóra és csapatként nagyon igyekszünk, hogy ez megtörténhessen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK