Verstappennek nem a hazai pálya, hanem a közönség ad erőt Zandvoortban

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Jan Lammers, Zandvoort
ZANDVOORT, NETHERLANDS - MARCH 04: Max Verstappen of Red Bull Racing is pictured as he drives the first laps at the official opening for the upcoming Dutch GP F1 or Formula One race which will be held at Circuit Zandvoort on March 04, 2020 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
Eddig mindössze egyszer versenyzett a Holland Nagydíj helyszínén Max Verstappen, de F1-es autóval már ment az új pályán is. Csapattársa, Sergio Pérez reméli, hogy egy hónap után ténylegesen versenyezhet is majd az F1-ben.

Alig néhány nap után a hétvégén folytatódik az F1-es világbajnokság a versenynaptárba visszatérő Zandvoortban, ahol legutóbb 1985-ben rendeztek utoljára nagydíjat, de utánpótlás-bajnokságok azóta is ellátogattak a tengerparti aszfaltcsíkra, és Max Verstappen már a felújított formájában is vezetett rajta, igaz, egyelőre csak bemutatóköröket tett meg.

Verstappen ment már a felújított pályán Forrás: Getty Images for Red Bull Racing/2020 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

„Eddig csak egyszer versenyeztem Zandvoortban, és az egy Forma-3-as autóval történt, amikor még ’valaki fia’ voltam, most már fordítva lesz! – nevetett Verstappen arra utalva, hogy 2014-ben még mindenki Jos Verstappen fiaként beszélt róla, amikor megnyerte az F3 Masters futamot. – A pálya megváltozott azóta, néhány kanyar más lett, de

„A Red Bull-lal voltam már itt néhány bemutató alkalmával, régi F1-es autókkal, úgyhogy pár kört megtettem már a megújított pályán is F1-es autóval, ami hasznos lehet az első néhány kör során” – jelentette ki.

A mérsékelt pályaismeret mellett a szenvedélyes szurkolók bátorítása is Verstappen mellett szól majd, még akkor is, ha a koronavírus miatti korlátozások következtében csak kétharmados kapacitással lehet feltölteni a lelátókat. A holland pilótát lényegében mindenhova követő drukkerek azonban így is mindent beleadnak majd.

„Különleges lesz Hollandiában menni a hazai közönség előtt, de versenyzőként az is szép kihívás, hogy egy új pályán megtaláljuk egy F1-es autó határait. Csodálatos volt látni, ahogy a szurkolók drukkolnak nekünk Ausztriában és Belgiumban, remélem, hogy jó műsort tudunk csinálni a hétvégén a lelátón ülőknek.”

Verstappen 2014-ben a zandvoorti pályán, néhány hónappal az első F1-es szabadedzése előtt Forrás: ANP via AFP/Sander Koning

„A pályán egy kissé nehéz lehet majd előzni, de az egykörös tempó szerintem kárpótol majd ezért. Az időmérős körök nagyon gyorsak lesznek és keményen megfizetünk majd a hibákért. Miután tavaly törölték a versenyt, az idei még különlegesebb lesz, és természetesen csodálatos lenne újra győzni egy újabb hazai pályán a Narancs Sereg előtt” – utalt a szurkolóira.

Pérez szeretne már versenyezni is

A hétvégén természetesen mindenki Verstappenre figyel majd, főleg azért, mert 3 pontra csökkentette a hátrányát a listavezető Lewis Hamilton mögött, de Sergio Pérez teljesítménye is téma lesz, miután a mexikói pilóta az előző néhány hétvégén csetlett-botlott, és rajt- vagy rajt előtti balesetek, valamint a nyári szünet miatt már bő egy hónapja ténylegesen nem is versenyzett.

„Elég rég volt már, hogy legutóbb részt is vettem a versenyen – viccelődött. – Várom már, hogy újra kialudjanak vasárnap a lámpák, az biztos. Nagyon remélem, hogy Zandvoortban visszatérhetünk a dobogóra és csapatként nagyon igyekszünk, hogy ez megtörténhessen.”