Társoldalunk:
Hírlevél

Monacóra hasonlít az F1 új helyszíne, de Gasly örömmel megy Zandvoortba

2021.08.31. 20:02

Régi-új pályát avat a hétvégén a Forma-1, a Holland Nagydíj helyszíne 1985-ig már szerepelt a versenynaptárban, de alaposan átépítették és Pierre Gasly a helyi hős, Max Verstappen miatt is szívesen látogat el a tengerparti pályára.

A belgiumi fiaskó után pár nappal máris folytatódik az idei F1-es világbajnokság, a Holland Nagydíj helyszíne 1985-ig már rendezett versenyeket, a tavalyra tervezett visszatérés előtt viszont alaposan átépítették. Zandvoort elsősorban Max Verstappen miatt lesz hangos, de korábbi csapattársa, Pierre Gasly is szívesen ellátogat az új helyszínre.

Közel vannak a falak a zandvoorti pályánForrás: Getty Images for Red Bull Racing/2020 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

„Érdekes hétvége lesz, bizonyos szempontból Monaco visszajátszása, mert az egyenesek nagyon rövidek és a pálya maga igen szűk, úgyhogy különösen bonyolult lesz előzni – nyilatkozta Gasly. – Ez azt jelenti, hogy az időmérő rendkívül fontos lesz, és úgy tűnik, mi e téren elég jók vagyunk, úgyhogy ez még jól is jöhet nekünk – vélte. – Az is egy szempont, hogy a tenger mellett leszünk,

pénteken számíthatunk poros felületre, mert a szél felhordja a homokot az aszfaltra, úgyhogy a körülmények javulni fognak a hétvége folyamán.”  

Gasly elmondta, szimulátoron gyakorolta a pályát, de szerinte a nyomvonal sokat változott azóta, hogy kipróbálta, ez érdekessé teheti a hétvégét, hiszen a csapatok sem tudják pontosan, hogy mire készülhetnek. A francia pilóta abban biztos, hogy „csodálatos élmény lesz, mert ez az első Holland Nagydíj mióta Max a Forma-1-ben szerepel.”

A zandvoorti futam időzítése kedvező a világbajnokság szempontjából, mert a kudarcba fulladt Belga Nagydíj után egy héttel újra pályára lép a mezőny. Gasly elmondta, sajnálja a Spában történteket, és úgy érezte, az Alpha Taurinak is kifejezetten rosszul jött, hogy nem tudtak előzni és csak fél pontokat osztottak ki.  

Nem számít, hogy a Forma-1 a legfejlettebb sportág a világon, az időjárást senki sem tudja irányítani – mondta. – Nagy kár volt, hogy nem tudtunk versenyezni, különösen a szurkolók miatt, akik eljöttek és türelmesen vártak, de számunkra is elkeserítő volt, mert addig erős teljesítményt nyújtottunk és újabb 6. helyet szereztünk a rajtrácson.”

Gasly sem javíthatott a helyezésén a belgiumi özönvízbenForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Meggyőződésem volt, hogy lett volna esélyem valami igazán jó eredményre a versenyen, de legalább nem kell sokáig várnunk, hogy újra versenyezzünk, úgyhogy fogom a pozitívumokat a spái teljesítményünkből és most átviszem Zandvoortba” – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK