Monacóra hasonlít az F1 új helyszíne, de Gasly örömmel megy Zandvoortba

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Circuit Zandvoort
ZANDVOORT, NETHERLANDS - MARCH 04: Max Verstappen of Red Bull Racing is pictured as he drives the first laps at the official opening for the upcoming F1 or Formula One race which will be held at Circuit Zandvoort on March 04, 2020 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
Régi-új pályát avat a hétvégén a Forma-1, a Holland Nagydíj helyszíne 1985-ig már szerepelt a versenynaptárban, de alaposan átépítették és Pierre Gasly a helyi hős, Max Verstappen miatt is szívesen látogat el a tengerparti pályára.

A belgiumi fiaskó után pár nappal máris folytatódik az idei F1-es világbajnokság, a Holland Nagydíj helyszíne 1985-ig már rendezett versenyeket, a tavalyra tervezett visszatérés előtt viszont alaposan átépítették. Zandvoort elsősorban Max Verstappen miatt lesz hangos, de korábbi csapattársa, Pierre Gasly is szívesen ellátogat az új helyszínre.

Közel vannak a falak a zandvoorti pályán Forrás: Getty Images for Red Bull Racing/2020 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

„Érdekes hétvége lesz, bizonyos szempontból Monaco visszajátszása, mert az egyenesek nagyon rövidek és a pálya maga igen szűk, úgyhogy különösen bonyolult lesz előzni – nyilatkozta Gasly. – Ez azt jelenti, hogy az időmérő rendkívül fontos lesz, és úgy tűnik, mi e téren elég jók vagyunk, úgyhogy ez még jól is jöhet nekünk – vélte. – Az is egy szempont, hogy a tenger mellett leszünk,

Gasly elmondta, szimulátoron gyakorolta a pályát, de szerinte a nyomvonal sokat változott azóta, hogy kipróbálta, ez érdekessé teheti a hétvégét, hiszen a csapatok sem tudják pontosan, hogy mire készülhetnek. A francia pilóta abban biztos, hogy „csodálatos élmény lesz, mert ez az első Holland Nagydíj mióta Max a Forma-1-ben szerepel.”

A zandvoorti futam időzítése kedvező a világbajnokság szempontjából, mert a kudarcba fulladt Belga Nagydíj után egy héttel újra pályára lép a mezőny. Gasly elmondta, sajnálja a Spában történteket, és úgy érezte, az Alpha Taurinak is kifejezetten rosszul jött, hogy nem tudtak előzni és csak fél pontokat osztottak ki.

– mondta. – Nagy kár volt, hogy nem tudtunk versenyezni, különösen a szurkolók miatt, akik eljöttek és türelmesen vártak, de számunkra is elkeserítő volt, mert addig erős teljesítményt nyújtottunk és újabb 6. helyet szereztünk a rajtrácson.”

Gasly sem javíthatott a helyezésén a belgiumi özönvízben Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Meggyőződésem volt, hogy lett volna esélyem valami igazán jó eredményre a versenyen, de legalább nem kell sokáig várnunk, hogy újra versenyezzünk, úgyhogy fogom a pozitívumokat a spái teljesítményünkből és most átviszem Zandvoortba” – jelentette ki.