Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes döntése véget vethet Räikkönen F1-es pályafutásának

2021.08.31. 15:03

Toto Wolff eldöntötte, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre a Mercedesnél, de még mindig várni kell a hivatalos bejelentésre, ami Kimi Räikkönen F1-es nyugdíjazását is jelentheti.

A Belga Nagydíj hétvégéjén sem derült ki, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre a Mercedesnél, de Valtteri Bottas sejtelmesen már utalt arra, hogy kezd letisztulni a helyzete, és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, ő személyesen meghozta a döntést, viszont egyelőre nem hajlandók bejelenteni, mert „vannak más érdekeltek is, akiket tiszteletben kell tartanunk.”

Räikkönen távozhat, Bottas érkezhet a helyéreForrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

Wolff hozzátette, „amíg a szerződések nincsenek aláírva, értelmetlen lenne bejelenteni” a versenyzői felállást, és az Autosport kérdésére megerősítette, hogy nemcsak az foglalkoztatja, hogy ki ülhet majd a másik Mercedesbe, hanem az is, hogy mi lesz George Russell és Bottas sorsa. Ez nemcsak a mi döntésünk, mások is részt vesznek ebben, mindig tisztelettel és fegyelemmel kell haladnunk.”

A BBC szakírója, Andrew Benson magas beosztású F1-es forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Russellt választották a Mercedeshez, de Wolff hozzátette, „tudjuk, hogy Valtteri és George révén mivel rendelkezünk, és mindketten megérdemlik, hogy a lehető legjobb módon gondoskodjunk róluk.”

Már a Magyar Nagydíj idején pletykáltak arról, hogy Bottas az Alfa Romeónál köthet ki, Joe Saward szakblogger többször is látta Frédéric Vasseur csapatfőnököt a Mercedes motorhome-jában a Hungaroringen, a Belga Nagydíj után pedig Dieter Rencken, a Racefans.net tudósítója arról írt, hogy már nem kell sokat várni a bejelentésekre.

„Úgy hallottam, hogy az Alfa Romeo hazai pályán, Monzában fogja bejelenteni Kimi Räikkönen utódjaként Valtteri Bottast, ezért várnak azzal, hogy bejelentsék George Russellt a Mercedesnél” – írta a rutinos újságíró.

A spái versenyhétvégén Russell továbbjavított a megítélésénForrás: AFP/John Thys

Amennyiben ez a reális forgatókönyv megvalósul, az Räikkönen F1-es visszavonulását jelenti. A 2007-es világbajnok 2001-ben csatlakozott a mezőnyhöz, a 2010-es és 2011-es szezont kihagyta, ettől eltekintve viszont szinte megszakítás nélkül versenyzett, de októberben már 42 éves lesz. Eddig 344 nevezésből 341 alkalommal rajtolt el, 21 győzelmet és 103 dobogós helyet szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK