Vágólapra másolva!
Max Verstappen nem így akart nyerni, George Russell szerint megérdemelt második helyet ért el, Lewis Hamilton pedig visszaadná a jegyek árát a drukkereknek. Így értékelt a Belga Nagydíj első három helyezettje.

A kurtára sikerült, hivatalosan mindössze két körön át tartó Belga Nagydíj első három helyezettje egyaránt a szurkolókat sajnálta, amiért órákon át áztak, hogy egyetlen méter valódi versenyzést se lássanak. Max Verstappen, George Russell és Lewis Hamilton közül talán a Williams versenyzője volt a legboldogabb, míg a hétszeres világbajnok egykedvűen vette tudomásul, hogy 3 pontra csökkent az előnye a pontversenyben holland riválisával szemben.

Verstappen nem így akart nyerni Forrás: AFP/John Thys

„Nagyon fontos volt megszerezni ezt a pole pozíciót. Természetesen nagyon sajnálatos, hogy nem tudtunk rendes köröket menni, a körülmények nagyon nehezek voltak. Fél négykor azt mondtam, hogy vágjunk bele, de a látási viszonyok akkor is nagyon gyengék voltak” – nyilatkozta a 25 helyett 17,5 pontot kapó Verstappen, aki szerint akkor tudtak volna a legtöbb valódi versenykört megtenni, ha 15 órakor elkezdik a futamot.

Persze ez így is egy győzelem, de az ember nem így akar nyerni. Nagy dicséret illeti a szurkolókat pusztán azért, hogy itt maradtak. Egész nap esett, fújt a szél, szerintem ők a mai nap nyertesei."

Az élete legjobb eredményét és első dobogós helyezését elérő George Russell szemmel láthatóan nem hagyta, hogy keserűvé tegye a szájízét a mai nap, hiszen mint mondta, a Williams így is nagyon megérdemelte ezt az eredményt. „Nem sűrűn díjazzák a nagyszerű időmérőket, ma viszont ez történt. De először is szeretném kifejezni a sajnálatomat a szurkolók felé. Hihetetlen volt, hogy szurkoltak és végig itt maradtak. Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, és sajnos most nem tudtunk versenyezni, de mind az én, mind a csapat részéről ez egy elképesztő eredmény."

Russell érthető módon örült a második helynek Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Biztos vagyok benne, hogy lesz egy kis ünneplés.

A top 3-ból Lewis Hamilton volt az, aki rezignáltan vette tudomásul a történteket, és elsősorban ő is a szurkolókat méltatta, akiknek szerinte vissza kellene fizetni a jegyek árát. „Először is nagyon sajnálom a szurkolókat. Persze az időjárás senkinek sem a hibája, de hihetetlenek voltak ma, hogy végig itt maradtak velünk és vártak az esetleges versenyre.

Igazán remélem, hogy a szurkolók visszakapják a pénzüket."

Hamilton előnye csökkent a pontversenyben Forrás: AFP/John Thys

Ami a körülményeket illeti, a hétszeres világbajnok elmondása alapján azok tényleg teljességgel alkalmatlanok voltak bármiféle versenyzésre. „Öt méterre sem nagyon lehetett ellátni, az elöl haladó eltűnt az esőben. Nagyon nehéz volt az egyenesekben tudni, hogy hol van az előtted levő hátsó lámpája. Nem is lehetett padlóig nyomni a gázt, mert nem tudtuk, hogy a pálya melyik részén van. Sajnálatos ez, mivel természetesen versenyezni akartam. Nagyszerű futam lett volna, ha nem esik ennyire az eső."