Társoldalunk:
Hírlevél

Russell: Nem vagyok olyan boldog, mint normál esetben lennék

2021.08.29. 20:21

George Russell tisztában van vele, hogy normális körülmények között nehéz lett volna megtartania a 2. helyét a Belga Nagydíjon. A brit pilóta más körülmények között még jobban örülne első dobogójának, de ez a nap így is emlékezetes marad számára.

A Belga Nagydíjon George Russell megszerezte élete első dobogós helyezését. Igaz, a futam napján ezért csak annyit kellett tennie, hogy ne törje össze az autót a kivezető körön vagy a biztonsági autó mögött, ugyanis a mezőny tagjai egyetlen kört sem tettek meg úgy, hogy szabadon versenyezhettek volna.

Russell furcsa körülmények között szerezte meg első dobogós helyezését - GalériaForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Mindezek ellenére a Williams pilótája így is hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen senki sem számított arra, hogy a 2. helyre kvalifikálja magát. A brit versenyző tisztában van vele, hogy normál futam esetén nem lett volna könnyű dolga.

Bármi történt is, örülök [a 2. helynek] – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Csupán a legutóbbi versenyen szereztünk közösen pontot a Williamsszel, a harmadik szezonunkban, most pedig itt vagyunk a Belga Nagydíj dobogóján. Nyilvánvaló, hogy ha a futamot [normálisan] megtartják, akkor elképesztően nehéz lett volna tartani a pozíciónkat. Az lett volna a stratégiánk, hogy szegjük le a fejünket, hiszen a mezőny tizenhetedik leggyorsabb autója a miénk, és ezzel kellett volna harcolnunk a dobogóért. Ugyanakkor el kell fogadni, ami van. Ahogyan említettem, a munka nagy részét tegnap végeztük el, és fantasztikus, hogy ilyen jutalom járt érte.”

Természetes, hogy az emberben ilyenkor nem ugyanolyan érzések kavarognak, mint egy normál futam után, még akkor sem, ha Russell életében először állhatott fel a dobogóra. A brit pilóta elismerte, hogy ő sem tud annyira örülni, mint rendes körülmények között, de az élmény így is felejthetetlen marad számára.

Furcsa érzés, hiszen dobogós helyezést értem el anélkül, hogy egyetlen versenykört megtettem volna – mondta. – Nem hiszem, hogy a korábbi pályafutásom során történt velem ilyen, nemhogy egy Forma-1-es futamon. Talán nem vagyok annyira boldog, mint normál esetben lennék, de visszamentem a garázsba, ott voltam a srácokkal, a trófea és a pezsgő pedig a kezemben volt. Biztos vagyok benne, hogy erre mindannyian sokáig fogunk emlékezni.”

A Williams főnöke méltatta a csapattagokat a szombaton elvégzett munkáértForrás: AFP/John Thys

Jost Capito, a Williams csapatfőnöke méltatta az istálló tagjait a szombati teljesítményük miatt. A német szakember már csak ezért is sajnálta volna, ha mindez kárba vész azzal, hogy a pilóták még fél pontokat sem kapnak.

A csapat fantasztikus munkát végzett, éppen emiatt nagyon szomorú lettem volna, ha ma nincs futam, és semmilyen jutalom nem jár érte – jelentette ki. – Egész évben kemény munka folyt, versenyről versenyre fejlődtünk, a hangulat pedig remek. szóval [ez az eredmény] a legjobb időben érkezett.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK